Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
KLM spreekbeurtinformatie
Aircraft Maintenance 1

De technische dienst van KLM, bekend onder de naam KLM Engineering & Maintenance (techniek en onderhoud), is een van de grootste onderhoudswerkplaatsen voor vliegtuigen ter wereld. Er werken wereldwijd bijna vijfduizend mensen. Ze kennen de vliegtuigen als geen ander en weten welke krachten die moeten doorstaan. Deze specialisten inspecteren en onderhouden de toestellen en maken ze gereed voor de volgende vlucht. De technische dienst, die beschikt over de modernste apparatuur en vliegtuigonderdelen, biedt technische ondersteuning aan KLM en ruim twintig andere luchtvaartmaatschappijen op meer dan vijftig luchthavens. Er bestaat een hechte samenwerking met Air France Industries, de technische dienst van KLM’s fusiepartner Air France.

 


 

 

Hangar

De hangar is de plaats waar de onderhoudsbeurten van vliegtuigen plaatsvinden. Het is een enorme loods, goed vergelijkbaar met een garage maar vele malen groter. De grootste hangar op Schiphol is bijna driehonderd meter breed, meer dan honderd meter diep en ongeveer vijfendertig meter hoog. Als er zes jumbojets in staan, is die hangar vol.

 

 

Onderhoud op platform

Aircraft Maintenance 3

Vliegtuigen, die stuk voor stuk veel vlieguren maken, krijgen voor iedere vlucht sowieso een kleine onderhoudsbeurt. Dat gebeurt op het platform, waar alle vliegtuigen staan opgesteld die binnen afzienbare tijd de lucht in moeten. Grondwerktuigkundigen (dat zijn gespecialiceerde vliegtuigmonteurs) inspecteren het toestel in korte tijd streng. Ze onderzoeken onderdelen (een vliegtuig telt grofweg dertig duizend onderdelen), aan de hand van standaard-controlelijsten en meldingen van de vliegtuigbemanning, en repareren of vervangen ze vervolgens als dat nodig is. Zonder inspectie en officiële goedkeuring mag het vliegtuig in geen geval de lucht in.

 

Uitvoerig onderhoud

Elke vier tot vijf weken moet een vliegtuig één dag de hangar in voor een uitvoerige onderhoudsbeurt. Vast op het programma daarbij staat het grondig schoonmaken van het interieur. Technici checken uitgebreid de buitenkant van het vliegtuig. Zo nodig repareren ze binnen of buiten het toestel onderdelen of ze vervangen ze. Het zijn meestal kleine klachten die ze tijdens zo’n onderhoudsbeurt verhelpen.

 

Groot onderhoud

Aircraft Maintenance

Elke achttien maanden staat een vliegtuig ongeveer één week binnen voor een stevige inspectie. Nog zwaarder is het groot onderhoud waarbij monteurs en technici het toestel letterlijk binnenstebuiten keren. Ze lopen elk schroefje, moertje en lampje na en controleren alle onderdelen zorgvuldig. In zo’n geval staat het vliegtuig vijf tot zes weken in de hangar. Daarnaast kunnen complete straalmotoren worden gemonteerd of vervangen. Dergelijk onderhoud, voor elk vliegtuig verplicht na een vastgelegd aantal vlieguren, vindt om de vijf tot zes jaar plaats.

 
Publicatie datum : 14 Juni 2013