Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
KLM spreekbeurtinformatie
Cargo Transport

Air France en KLM werken samen in het vrachtvervoer. AIR FRANCE-KLM Cargo, is verantwoordelijk voor het vervoeren van vracht door de lucht. Luchtvracht kan van alles zijn: van bloemen, computers, vliegtuigonderdelen, kleding en post tot katten en olifanten. 

Vracht gaat mee in bijna alle vliegtuigen. KLM heeft vier speciale vrachtvliegtuigen. Daarnaast zijn er ‘combi’s’, vliegtuigen waar voorin de passagiers zitten en achterin de vracht. Ook in de gewone passagiersvliegtuigen gaat meestal vracht mee. Daarvoor is plaats in de buik van het toestel waar ook de bagage van de passagiers is geladen. AIR FRANCE-KLM Cargo vervoert elk jaar bijna anderhalf miljoen ton vracht. Daarvan neem KLM zo'n 540.000 ton voor haar rekening. Air France-KLM Cargo vervoert samen met partner-luchtvaartmaatschappijen spullen naar ongeveer 350 bestemmingen in de hele wereld.

 
KLM Cargo 3

Op de vrachtafdeling op Schiphol werken bijna 1400 mensen. Het zijn doorgaans experts die bepaalde producten door en door kennen en weten welke verpakking en behandeling ze in de lucht nodig hebben. Ze werken samen in gespecialiseerde teams die bijvoorbeeld dieren, verse groente of kolossale machines voor hun rekening nemen.

 
Publicatie datum : 14 Juni 2013