Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
KLM spreekbeurtinformatie
How does an aircraft fly

Een volle Boeing 747, met passagiers, vracht en brandstof, weegt iets meer dan 400.000 kilo. Hoe krijg je zo’n groot vliegtuig de lucht in? En: hoe houd je het daar? Het antwoord is ‘simpel’: het vliegtuig wordt gedragen door lucht!

Lucht heeft, net als water, draagkracht. Neem een storm: de wind tilt allerlei voorwerpen op en blaast ze weg. Hoe harder het waait, hoe groter en zwaarder de voorwerpen zijn die de wind kan optillen. Volgens dat principe maakt een vliegtuig zijn eigen ‘storm’.

 

 

Motoren veroorzaken ‘storm’

Die storm wordt veroorzaakt door de motoren die het vliegtuig over de startbaan vooruitstuwen. Hoe harder dat gaat, hoe harder er lucht over de vleugels ‘stormt’. Door de vorm van die vleugels (de bovenkant is een beetje bol) moet de lucht boven de vleugel een langere weg afleggen dan de lucht onder de vleugel. Achter de vleugel komen de luchtstromen weer bij elkaar. Om op tijd achter de vleugel te komen, moet de lucht boven sneller gaan dan de lucht onder. Zo ontstaat boven de vleugel een toestand die ‘onderdruk’ heet. Hoe sneller de lucht stroomt, hoe groter de onderdruk boven de vleugel. Uiteindelijk is die onderdruk zo groot dat hij in staat is het vliegtuig op te tillen en te laten vliegen.
Om nog zwaardere vliegtuigen te kunnen laten vliegen, kun je simpelweg twee dingen doen: de vleugels vergroten en de motoren sterker maken. Vliegtuigontwerpers combineren beide meestal, omdat dat het meeste effect heeft.

 

 

Opstijgen

Als het vliegtuig met zo’n 300 kilometer per uur over de startbaan raast en de vlieger het stuur naar zich toe trekt, komen eerst de neuswielen en daarna de andere wielen van de grond en gaat het vliegtuig de lucht in. Met beweegbare kleppen aan de vleugels en de staart van het vliegtuig kan de vlieger in de lucht de luchtstroom veranderen. Door de kleppen in een bepaalde stand te zetten, stuurt hij het vliegtuig naar boven of naar beneden of naar links of naar rechts. Met andere kleppen kan hij het vliegtuig langzaam laten vliegen of het in de lucht laten afremmen wanneer hij wil gaan landen.

 
Publicatie datum : 14 Juni 2013