Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
KLM spreekbeurtinformatie
Passenger travel

KLM vervoert jaarlijks ruim twintig miljoen passagiers. Ongeveer driekwart van hen gebruikt Schiphol, thuisbasis van KLM, als overstapluchthaven.

Vertrekkende passagiers moeten inchecken voor de vlucht waarvoor ze tevoren een ticket hebben gekocht. Inchecken kan in de vertrekhal bij een incheckautomaat, maar ook bijvoorbeeld vanuit huis uit via internet. Online inchecken wordt steeds populairder, omdat het sneller gaat. De enige handeling die de passagier in de vertrekhal dan nog te doen staat, is het afgeven van bagage.

Er zijn ook nog passagiers die aan de balie inchecken. Zij geven hun ticket en, ter controle, hun identiteitsbewijs of paspoort aan de grondsteward of -stewardess. Ook geven ze daar de bagage af die in het ruim van het vliegtuig meegaat. Ze ontvangen een instapkaart en zijn klaar voor vertrek.

Passagiers met een instapkaart passeren daarna de marechaussee (grenspolitie). Soms krijgen ze daarna direct een standaard-veiligheidscheck, maar soms gebeurt dat ook pas bij de gate, de uitgang van waaruit je het vliegtuig ingaat. Na de marechausse komen ze in  de centrale wachtruimte. Daar zijn cafés, eetgelegenheden, winkels en andere voorzieningen.

Eenmaal aan boord worden passagiers bediend door stewards en stewardessen. Ze serveren maaltijden en drankjes, fungeren bij vragen of problemen als steun en toeverlaat en zijn er voor de vliegveiligheid.

Passagiers die op Schiphol aankomen, worden via borden naar de aankomsthal verwezen. Als ze van buiten het Schengengebied komen, moeten ze ook bij aankomst langs de marechaussee. Na het afhalen van de bagage gaan ze langs de douane, die de bagage kan controleren.

 

 

Gehandicapten

Passagiers die gehandicapt zijn of medische hulp nodig hebben, krijgen speciale begeleiding. Voor ernstig zieke passagiers zijn er faciliteiten om liggend te reizen.

 

 

Alleenreizende kinderen

Voor kinderen die alleen reizen, is er een speciale dienst, de ‘Unaccompanied Minor’ Service. Dat is Engels voor ‘minderjarige zonder begeleiding’-service. Kinderen van 5 tot en met 11 jaar kunnen alleen reizen als zij gebruikmaken van deze service (in KLM-taal heten ze ‘ummetjes’). De grondsteward(ess) vangt de kinderen op en brengt ze naar een speciale kinderwachtkamer, de Junior Jet Lounge, waar computerspelletjes, films, boeken in verschillende talen en veel speelgoed aanwezig zijn. Het is eveneens de taak van de grondsteward(ess) ervoor te zorgen dat de kinderen op tijd hun vlucht halen. Ook tijdens de vlucht en na aankomst krijgen ze extra aandacht. 

 
Publicatie datum : 14 Juni 2013