klmlogo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
KLM spreekbeurtinformatie

Een luchthaven bestaat uit start- en landingsbanen met franje. Maar wel franje die weloverwogen is aangebracht, ten behoeve van passagiers, vrachtbedrijven en vliegtuigbemanningen. De basis van de luchthaven zijn een of meer startbanen waar vliegtuigen kunnen opstijgen en landen. Met uitzondering van de kleinste vliegvelden heeft elk vliegveld een verkeerstoren, vanwaaruit luchtverkeersleiders de uitgaande en binnenkomende vliegtuigen begeleiden. Verder zijn er – in meerdere of mindere mate – hangars en faciliteiten voor brandstoftoevoer, vrachtopslag en bagageafhandeling.

 

 

Extra voorzieningen

Highways in the air

Bovendien hebben luchthavens allerlei voorzieningen voor passagiers en bemanning, zoals incheckbalies, informatiepunten, lounges, restaurants en winkels. Soms zijn er banken, internetcafés of zelfs gebedsruimtes. Tevens zijn er ondersteunende afdelingen of bedrijven gevestigd, zoals voor catering en schoonmaak. Doorgaans beschikken luchthavens ook over brandweer, medische diensten en (bedrijfs)politie.

Schiphol en KLM
Belangrijke luchthavens hebben goede en snelle verbindingen over land naar andere gebieden. Dat betekent dat passagiers ter plaatse of vlakbij de snelweg op kunnen of op de trein kunnen stappen. Soortgelijke aansluitende transportmogelijkheden gelden voor vracht. Zo’n luchthaven is Amsterdam Airport Schiphol. Het is een van de meest toonaangevende luchthavens ter wereld. Schiphol is vanaf het prille begin de thuishaven van KLM. De twee bedrijven zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 
Publicatie datum : 09 October 2018