Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish

Air France-KLM Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-verslag 2017.

In het jaarlijkse MVO-rapport, dat Air France en KLM samen uitgeven, staat een overzicht van alle resultaten de KLM en Air France het afgelopen jaar hebben behaald als het gaat om duurzaamheid. In het kader van de doelstelling om minder afval te produceren wordt het rapport alleen digitaal aangeboden.

Zakendoen met een hogere maatschappelijke meerwaarde is de kern van onze strategie. We zijn er dan ook trots op dat we al 13 jaar, samen met Air France, in de top van de Dow Jones Sustainability Index staan in de categorie luchtvaartmaatschappijen.

 

Verschillende stakeholders

Samenwerken met verschillende partijen in de keten is zeker onderdeel van dat succes. Door open te staan voor nieuwe inzichten en innovatieve ideeën en in dialoog met onze stakeholders, kunnen we gezamenlijk stappen zetten de luchtvaart verder te verduurzamen. We nemen onze verantwoordelijkheid, niet alleen als werkgever, maar hebben ook ambitieuze doelstellingen geformuleerd, met focus op de thema’s energie, afval en catering.

 

Bijdrage aan Duurzame Ontwikkelingsdoelen

De Verenigde Naties hebben de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals (SDGs) opgesteld. De 17 doelen geven richting aan duurzame groei en investeringen en hebben aandacht voor mensenrechten, economische groei, vrede en veiligheid, en klimaat. KLM richt zich vooral op die doelen waarop zij de meeste invloed kan uitoefenen, zoals 'Duurzame en betaalbare energie’ (7), 'Fatsoenlijke banen en economische groei’ (8), 'Innovatie en duurzame infrastructuur’ (9), 'Duurzame productie en consumptie’ (12), 'Klimaatverandering aanpakken’ (13) en partnerschappen voor de doelen (17).

Klik hier voor het volledige MVO-rapport in het Engels. Eerdere MVO-rapporten zijn ook terug te vinden onder verslagen & rapportages op het platform klmtakescare.com. Op dit interactieve platform staat meer informatie over de activiteiten van KLM op het gebied maatschappelijk verantwoord ondernemen. U vindt hier niet alleen informatie, maar kunt ook uw ideeën over duurzaam reizen met ons delen.

 
Publicatie datum : 24 Mei 2018