Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish

De bijdrage van de luchtvaartindustrie aan de wereldwijde CO2 uitstoot is 2-3%. Het is KLM’s overtuiging dat een duurzamere luchtvaart heel goed mogelijk is. Daarom neemt zij een voortrekkersrol in de industrie als het gaat om hetterugdringen van klimaatverandering.

Uiteraard heeft KLM een uitgebreid pakket van maatregelen en vernieuwingen. Belangrijke onderdelen zijn aanpassingen aan de vloot, brandstofefficiënt vliegen en compenseren. Voor de middellange termijn zet KLM in op de ontwikkeling van biobrandstoffen.

Daarnaast stimuleert en ondersteunt KLM wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe technologieën en de ontwikkeling van het vliegtuig van de toekomst.

 

 

Unieke samenwerking

Al sinds 2007 zijn KLM en het Wereld Natuur Fonds een baanbrekende samenwerking aan gegaan. Samen werken we aan het verduurzamen van de luchtvaart door het verminderen van CO2-uitstoot en de inzet van duurzame biobrandstoffen. Een ander aspect van de samenwerking met het Wereld Natuur Fonds richt zich op duurzame inflight catering. Met name wordt gekeken naar het gebruik van vis, palm olie en soya. Daarnaast ondersteunt KLM natuurbeschermingsprojecten van het WNF in de Koraaldriehoek en op Bonaire.

Door samen te werken kunnen we een bijdrage leveren aan de visie van WNF voor een 100% duurzame energievoorziening in 2050. Als luchtvaartmaatschappij weten we als geen ander dat vliegen niet meer weg te denken is uit de samenleving. Juist daarom kunnen we een waardevolle bijdrage leveren om de impact op de natuur en het milieu te minimaliseren. Meer op www.klmtakescare.com.

 
Publicatie datum : 9 Juni 2015