Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish

Als groot bedrijf is KLM zich bewust van haar rol in de maatschappij, zowel in Nederland als op de bestemmingen die ze aanbiedt. We willen niet alleen economische waarde toevoegen, maar zijn ook maatschappelijk betrokken. De samenwerking met Wings of Support is daar een voorbeeld van. 'Wings of Support' is een onafhankelijk organisatie en een initiatief van KLM-medewerkers. Het doel is kinderen in landen, waar KLM naartoe vliegt, te ondersteunen door middel van het faciliteren van onderwijs, opvang en medische hulp. Hiermee wil Wings of Support een duurzame verbetering van de kwaliteit van het leven van kinderen bewerkstelligen in hun eigen leefomgeving. Het ondersteunen van de hulpprojecten gebeurt met financiële steun van donateurs en sponsors en bestaat volledig uit KLM-vrijwilligers.

KLM faciliteert diverse goede doelen (NGO’s) in het terugdringen van hun reiskosten. Frequente reizigers flyers kunnen Flying Blue Award Miles doneren aan een aantal geselecteerde NGO’s. Deze organisaties kunnen daarvoor tickets aanschaffen en zo besparen op hun reiskosten.

Met KLM’s CO2ZERO dragen passagiers bij aan het verminderen van hun persoonlijke CO2-uitstoot. KLM investeert deze bijdrage in projecten die CO2-verminderen en de leefomstandigheden van de lokale bevolking verbeteren. KLM kiest voor projecten met het Gold Standard voor de Global Goals keurmerk.

KLM’s inspanningen voor het behoud van cultureel erfgoed en meer in het algemeen voor de bloei van Kunst en Cultuur laten zich zien in een aantal partnerships. Zo ondersteunt KLM het Koninklijk Concertgebouw, het Koninklijk Concertgebouworkest en een aantal gewaardeerde kunstmusea en theaters in Nederland. KLM kiest vaste partners voor langere tijd voor een heldere focus en de zo efficiënt mogelijk inzet van de beschikbare middelen.

KLM is onderdeel van de Mainport Schiphol en biedt als een van de grootste werkgevers in Nederland werkgelegenheid rondom Schiphol.

KLM heeft een actieve rol ten aanzien van de impact die zij heeft op de omgeving en is betrokken bij bewoners rondom Schiphol. In de OmgevingsRaad Schiphol (ORS) wordt besproken op welke manieren de geluidsbelasting geminimaliseerd kunnen worden. In dat kader heeft KLM ook een financiële bijdrage geleverd aan het isoleren van huizen in de omgeving Schiphol.

Meer op www.klmtakescare.com.

 
Publicatie datum : 28 November 2017