Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish

De moderne reiziger, maar ook de vrachtvervoerder en onderhoudsklant, wil zo veel mogelijk flexibiliteit en keuzemogelijkheden. Innovaties achter (vloot, bagage, etc.) en vóór de schermen (e-services) voorzien in de behoeften van klanten. Bij veel innovaties staat duurzaamheid voorop, want ook op dat gebied verwacht de klant dat KLM haar uiterste best doet.

 

Efficiency in ieders belang

Efficiënt vliegen komt niet alleen de punctualiteit ten goede. De optimale afstemming van de verbindingen in ons wereldwijde netwerk bewijst ook het milieu een dienst. ‘Omvliegen’ willen we zo veel mogelijk vermijden. Optimalisering van het luchtruim staat ook in Europees verband hoog op onze agenda.

Brandstofefficiënt vliegen is een belangrijk onderdeel van onze aanpak, we kiezen waar mogelijk voor de meest optimale route. Gewichtvermindering leidt ook tot brandstofbesparing – en vermindereing van CO2-uitstoot. Zo zijn al heel wat gebruiksvoorwerpen aan boordlichter in gewicht door gebruik van lichtere materialen. Afval scheiden en verminderen, milieuvriendelijke verpakkingen en verantwoorde cateringproducten horen uiteraard ook bij onze activiteiten.

 

Reizen met beleid

Reizen, andere culturen leren kennen en genieten van natuurschoon is onderdeel van de wereld waarin wij leven. KLM wil mensen ook in de toekomst graag naar mooie en interessante plekken op aarde blijven brengen.

Naast de maatregelen die KLM neemt, werken we samen met verschillende partners aan duurzaam reizen. Ook passagiers kunnen een bijdrage leveren.

Sinds 2008 heeft KLM een CO2ZERO service waarbij passagiers het persoonlijk aandeel van de uitstoot van hun vlucht kunnen compenseren. KLM investeert de bijdrage van de passagier in CO2-reductieprojecten met het Gold Standard voor de Global Goals-certificaat. Alle projecten met dit keurmerk moeten bijdragen aan ten minste twee duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDG's) van de Verenigde Naties. Ze moeten niet alleen een positief effect op het klimaat hebben, maar ook de lokale gemeenschappen zoveel mogelijk laten profiteren van de voordelen van een project.

Tot oktober 2017 investeerde KLM in een project dat verbeterde houtskoolbranders verstrekt aan gezinnen in Ghana. Het huidige project betreft een herbebossingsinitiatief in Panama.

 
Publicatie datum : 28 November 2017