Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
Help mee!
Aircares feb-mar 1

Iedereen heeft vroeg of laat wel eens te maken met een familielid, vriend of kennis die medische hulp nodig heeft. Met de medische zorg in Nederland is het goed gesteld. Maar er zijn plaatsen op de wereld die een steuntje in de rug kunnen gebruiken op dat gebied. Via Doctor 2 Doctor steunt VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam al jaren een opleidingsziekenhuis in Eldoret, Kenia.

De relatief jonge staf van het Moi Teaching and Refferal Hospital verricht wonderen, vinden hun Amsterdamse collega's. Ze zijn ongelooflijk toegewijd en beschikken over veel kennis en ervaring. Maar er is een chronisch gebrek aan geld, apparatuur, menskracht en scholing.

 
Aircares feb-mar 2

Artsen, verpleegkundigen en technici van VUmc reizen regelmatig af naar Eldoret om hun collega's daar te helpen. Het MTRH is een opleidingsziekenhuis waar 12 miljoen mensen afhankelijk van zijn. Door te opereren en cursussen te geven slaan ze twee vliegen in een klap: mensen beter maken en artsen trainen. Naast vergroten van vaardigheden ter plaatse wordt ook regelmatig medische literatuur gestuurd en apparatuur overgevlogen. Ook nodigt het VUmc Keniase artsen uit naar Amsterdam om er kennis en inzicht op te doen.

 
Aircares feb-mar 3

In maart worden 10 nierdialyse machines overgevlogen. Hierdoor zullen er veel meer patiënten met nierfalen geholpen kunnen worden in Eldoret en omgeving. Ook zal een team van artsen, verpleegkundigen en medische technici van het VUmc een bezoek brengen aan het ziekenhuis. KLM AirCares en KLM Health Services zorgen voor reisfaciliteiten, logistieke ondersteuning, vaccinaties en medisch reisadvies.

Doctor 2 Doctor steunen kan heel gemakkelijk: doneer geld of Flying Blue Miles.

Lees meer over Doctor to Doctor.

 
Publicatie datum : 2 Februari 2011