Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
aircares

KLM beschouwt sponsoring als een middel om een duurzame relatie met lokale, nationale en internationale gemeenschappen op te bouwen en onze maatschappelijke betrokkenheid uit te dragen. Een van de inspanningen die KLM op dat gebied betreft het charitatieve programma: KLM AirCares.

 

KLM AirCares is in 1999 ontstaan vanuit de gedachte dat KLM als maatschappelijk verantwoord opererende onderneming een verantwoordelijkheid heeft jegens hulpbehoevende kinderen in landen waar ze op vliegt en waar de levensomstandigheden vaak erbarmelijk zijn. Ze steunt sindsdien charitatieve organisaties in duurzame projecten die KLM AirCares op basis van de lokale behoefte uitkiest en die daarmee een bijdrage leveren aan het behalen van de Millenniumdoelen. De bedoeling van de steun is ontwikkelingen op gang te brengen die structureel bijdragen aan het verbeteren van de levenssituatie van de kinderen.

 

 

AirCares Projects

Het KLM AirCares-programma omvat wisselende kwartaalprojecten en drie structurele projecten Close the Gap, Doctor2Doctor en Wings of Support. AirCares genereert zoveel mogelijk publiciteit voor de projecten, via promotiefilmpjes aan boord, artikelen in KLM-magazines en informatie op de corporate website. Ook zet KLM AirCares speciale acties op, werft ze fondsen en schenkt ze zelf donaties. Aan passagiers die regelmatig met KLM vliegen en daarmee ‘frequent flyer'-miles verdienen, biedt KLM de mogelijkheid deze miles te doneren aan de betrokken organisaties zodat zij ten behoeve van hun projecten gratis tickets bij KLM kunnen bestellen.

 

 

Sponsoringcriteria

 

  • KLM AirCares sponsort geen organisaties of evenementen die gerelateerd zijn aan alcohol, drugs of tabak.
  • KLM AirCares sponsort geen organisaties die discrimineren op grond van geloofsovertuiging, sexuele geaardheid, sexe of politieke overtuiging.
  • KLM AirCares sponsort geen politiek georiënteerde organisaties of evenementen.
  • KLM AirCares sponsort geen organisaties die nauw verbonden zijn aan religie of als doel hebben hun religieuze overtuiging over te brengen.
  • KLM AirCares sponsort geen gevaarlijke sporten.
  • KLM AirCares sponsort geen individuele studenten, studentenfeesten of studentenreizen.

KLM AirCares honoreert geen verzoeken voor vrijgave van overbagage of tickets

 
Publicatie datum : 9 Juni 2015