Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
MKI – Medical Knowledge Institute is een internationale non-profit gezondheidsorganisatie die zich richt op scholing en informatievoorziening vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is. Onder het motto ‘Preventie door Educatie’ richt MKI zich vol overtuiging op een duidelijke doelstelling: het verbeteren van de leefomstandigheden van de bevolking in zuidelijk Afrika door educatie en informatie op het gebied van gezondheid te geven aan de lokale bevolking en hulpverleners.
aflatoun

Door kennis aan- en over te dragen weten mensen meer over gezondheid en gezondheidszorg zodat vooral te voorkomen ziekten minder slachtoffers maken. Dit is ook belangrijk voor de lokale jeugd: van de kinderen onder de vijf jaar sterft 13% aan diarree; meisjes en jonge vrouwen lopen ernstige infecties op vanwege hun menstruatie en kinderen worden nog steeds Hiv-geïnfecteerd geboren. MKI wil dat voorkomen. Daarom zorgt het nu voor Preventie door Educatie.

De fondsen om dit belangrijke werk te kunnen doen worden voornamelijk via donaties verkregen. Ook de verkoop van een exclusieve serie sieraden via het door het MKI opgezette project YOELL® draagt bij aan het succes van MKI. Deze sieraden worden met de hand vervaardigd door Hiv-geïnfecteerde vrouwen in Zuid-Afrika. MKI is gevestigd in Nederland (Oostvoorne) en Zuid-Afrika (Kaapstad).

 
Publicatie datum : 22 Augustus 2017