Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish

Bij KLM maken de KLM’ers het verschil. Met de inzet van ieders individuele capaciteiten kan KLM voorop lopen in de internationale luchtvaart. KLM biedt medewerkers een stimulerende werkomgeving.

KLM volgt de maatschappelijke ontwikkelingen op de voet en biedt haar medewerkers arbeidsvoorwaarden die daarop aansluiten of daarop vooruitlopen.

Preventie is een speerpunt van het HR-beleid. Medewerkers worden in dit kader gestimuleerd gezond te leven en worden hierin ondersteund door de organisatie. KLM schept ook voorwaarden om de balans tussen werk en privé zo goed mogelijk af te stemmen op de persoonlijke wensen.

 

 

Ontwikkeling

KLM’ers zijn verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkeling. Daarvoor worden diverse mogelijkheden geboden. Kansen, die de uiteenlopende bedrijfsactiviteiten en de verscheidenheid in functies bieden, kunnen zo optimaal worden benut.

In een bedrijfstak als de luchtvaart gaan ontwikkelingen razendsnel. Om voorop te kunnen blijven lopen en ook nog eens Smart Leader te kunnen zijn, is ondernemen en initiëren van levensbelang. Deze eigenschappen zitten KLM in het bloed. Dit vraagt van medewerkers dat zij zich zelf verantwoordelijk voelen voor hun dagelijkse werkzaamheden en persoonlijke ontwikkeling. Hierin worden zij gestimuleerd en gefaciliteerd met onder andere loopbaantrajecten, tegemoetkoming in studiekosten, interne opleidingen en een actief management development programma.

 

 

Innovatie

Dat KLM ook innovatief is in haar HR-beleid is bewezen tijdens de wereldwijde economische crisis die in 2008 begon. In plaats van gedwongen ontslagen had KLM de durf om de familie in Nederland bij elkaar te houden. Er werden geen nieuwe medewerkers van buiten de KLM-groep aangenomen. Van medewerkers werd de flexibiliteit gevraagd om, indien nodig, op basis van vrijwilligheid tijdelijk of permanent ander werk te doen.

Zo waren er piloten die op de grond aviobruggen aansloten of in de bagagekelder hielpen, stewardessen die als secretaresse gingen werken en kantoorpersoneel dat – naast het eigen werk - vrijwillig hielp in de operationele afdelingen. Op deze manier heeft KLM de crisis het hoofd kunnen bieden zonder gedwongen ontslagen in Nederland. KLM heeft de familie bij elkaar kunnen houden.

Klik hier voor meer informatie over klm als werkgever.

 
Publicatie datum : 9 Juni 2015