KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Boetiekluxe in Bangkok

De wereldwijde trend van boetiekhotels is niet aan Bangkok voorbij gegaan. Ook in de Thaise hoofdstad zijn overal kleinschalige luxueuze hotels geopend. Ze bieden allemaal iets anders, in een klassieke, ultramoderne of juist theatrale inrichting. Slapen in een van Bangkoks boetiekhotels staat garant voor een luxueus verblijf met een persoonlijk karakter.

In Bangkok zult u er zeker geen spijt van krijgen als u zichzelf eens trakteert op een super-de-luxe hotel. De Thai snappen als geen ander wat comfort en service is, en weten dat ook nog eens stijlvol en charmant te presenteren. Voor een fractie van wat u in veel andere steden zou betalen, waant u zich in Bangkoks luxehotels niet zomaar een gast, maar een heuse koning of koningin. Er zijn natuurlijk de grote vijfsterrenhotels als het Mandarin en Peninsula, maar de boetiekhotels van Bangkok bieden behalve luxe ook een unieke ervaring.

Uitzicht over de Chao Phraya-rivier
Uitzicht over de Chao Phraya-rivier

Bangkok

Shanghai Mansion

Stukje China in Thailand

Het Shanghai Mansion-hotel huist in een van de oudste gebouwen van het historische Chinatown in Bangkok. Het hotel is met veel oog voor detail en stijl ingericht in de sfeer van het Shanghai uit de jaren ’30. Veel bonte kleuren dus, donker hout, druk behang en prachtig zijde, hoewel de suites verder van alle moderne gemakken voorzien zijn. Ze verschillen in grootte en decor – misschien een van de mooiste is de Mu Dan Peony Classic, met een geweldig Chinees huwelijksbed.

Art deco met vele extra’s

De internationaal vermaarde architect Bill Bensley tekende voor het verfijnde art deco-ontwerp van The Siam, in het rustige Dusit-district. Er zijn 39 suites waarvan sommige een dromerig uitzicht hebben op de Chao Phraya-rivier. Uniek zijn de activiteiten die The Siam biedt, van yoga tot kooklessen. Er is ook een filmzaal met retrostoelen en een muay-thaiboksring in de fitnessruimte. U kunt ook lekker ontspannen in de chemicaliënvrije spa van het hotel.
The Siam
De bar van Tenface

Modern Thais

Enorme boeddhistische kunstwerken aan de muren en een menukaart met Thai-fusiongerechten zijn maar een paar elementen die het thema van Tenface verraden. In een stil straatje in het zakendistrict is de sfeer hier modern Thais. De suites zijn ruim, bij aankomst krijgen gasten een welkomstpakket met daarin toiletartikelen, een Skytrain-pas, een simkaart en een iPod-nano met podcasts waarin ‘locals’ tips geven voor bezienswaardigheden, winkels, restaurants en cafés. Maar voor een drankje hoeft u niet ver te gaan: de bar van het hotel is chic  en gezellig.