KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Dansen tot de zon opkomt

Wie denkt dat het nachtleven in Bangkok alleen maar uit slechte karaoke en ordinaire go-gobars bestaat, heeft het mis. De stad kent een groot aantal trendy clubs waar elke dag van de week een gemoedelijke mix van Thai en toeristen tot in de late uurtjes aan het dansen is. De bekendste discotheken zijn bovendien geconcentreerd in 2 bekende straten, wat uitgaan in Bangkok ook heel makkelijk maakt.

Voor een geweldige avond uit in een van de beste nachtclubs van de stad hoeft u alleen maar te kiezen uit Sukhumvit Road of Royal City Avenue. Beide straten herbergen een keur aan hippe clubs. De BTS-skytrain voert langs de hele Sukhumvit, en taxi’s rijden op en neer over wat in Bangkok bekend staat als de ‘RCA’. Alle uitgaansgelegenheden zijn dus perfect te bereiken. Wel even de slippers verwisselen voor schoenen en een iets meer ‘geklede’ outfit aandoen, want de zichzelf respecterende clubs hanteren een dresscode van minimaal schoenen, hemd en jeans.

Overzicht over nachtelijk Bangkok
Overzicht over nachtelijk Bangkok

Bangkok

‘Clubben’ op Sukhumvit

Levels, op Sukhumvit Soi 11, is een van de nieuwere clubs én een van de populairste. Tussen 9 uur ’s avonds en 3 uur ’s nachts kunt u hier, zonder entree te hoeven betalen, dansen op de r&b- en housemuziek van Bangkoks beste dj’s.
Narcissus (‘Narz’ voor de incrowd), op Sukhumvit Soi 23, telt 8 bars en 3 dansvloeren voor trance, hiphop en house. De entreeprijs van de club, die in trek is bij zowel hippe Thai als buitenlanders, is inclusief 2 drankjes. In het weekend is ook Glow, om de hoek van Narz, een van de favoriete uitgaansgelegenheden van de Thai, expats en toeristen. De ambiance is er Aziatisch met veel glas en traditionele verlichting; de muziek varieert van house tot drum-’n-bass. Ten slotte is Grease op Sukhumvit Soi 49 nog een optie: behalve een club met house, dubstep en drum-’n-bass, heeft Grease ook een bar met livemuziek en een rooftoplounge.
Bed Supperclub

Dansen op Royal City Avenue

Uitgaan op RCA is niet compleet zonder een bezoek aan Club Route 66 op RCA Rama 9 Road. Route 66 is een begrip in Bangkok, het is op vrijdag en zaterdag een van dé ‘places to be’. In de verschillende vleugels van de club wordt van hiphop tot r&b en trance gedraaid, terwijl aan de tafels rondom de dansvloer Thaise jongeren hun flessen whisky delen. Buitenlanders betalen entree, maar mogen gratis naar binnen als ze een fles sterke drank kopen. Andere clubs op RCA zijn Slim & Flix en LED, waar net als in Route 66 hippe Thai de whisky rond laten gaan.

“Hippe clubs waar de whisky rijkelijk vloeit.”

Demo

Vroeg feest

Niet op RCA of Sukhumvit, maar wel vlakbij, ligt Demo: een club die zowel bij welgestelde Thai als reizigers en expats bijzonder geliefd is. Ook perfect voor degenen die de avond vroeg willen beginnen: de club op Thong Lor Soi 10 opent al om 8 uur. Demo is ingericht als een oud, industrieel pakhuis met bakstenen muren vol graffiti, retro meubilair, hoge plafonds en luiken in plaats van deuren. Neem wel een identiteitsbewijs mee, want ook al bent u ver boven de 18, er wordt in Demo vrijwel altijd naar gevraagd.