Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Vliegende vis op de Pike Place Market

De geur van versgebakken brood, lentefrisse bloemen en vis zo uit de zee komt u tegemoet als u Pike Place Markt betreedt. Deze markthallen in het centrum van Seattle zijn een ware attractie en bieden een gigantische selectie aan verse ingrediënten, maar ook kleding en kunstobjecten. Straatartiesten treden hier op, en in de vele restaurants kunt u fantastisch eten.

Pike Place Market is een beetje de voorloper van de farmer’s markets die tegenwoordig zo populair zijn. Hier werd het concept al in 1907 geïntroduceerd: boeren uit de omgeving kwamen naar de stad om hun producten direct aan de consument te verkopen. Voorheen konden zij hun groente en fruit alleen via speciale commissiehuizen aan de man brengen. Uit onvrede hierover begon een groepje van 8 boeren een markt op Pike Place, waar zij vanaf hun karren hun waren aan de man gingen brengen. Binnen een paar uur waren ze uitverkocht.

Pike Place Market in Seattle
Pike Place Market in Seattle

Seattle

Verse vis

Groot succes

Het nieuws over het succes van deze boerenmarkt verspreidde zich snel; er kwamen steeds meer boeren naar Pike Place. Binnen 2 weken was het aantal boeren gegroeid van 8 naar ruim 70. Hiermee ontstond ook de noodzaak voor een markthal. De gemeente van Seattle liet er geen gras over groeien en 2 maanden later gingen de eerste markthallen open. Hier konden ruim 120 verkopers hun waren uitstallen in overdekte stands: de Pike Place Market was geboren.

Gooien met vissen

Pike Place Market telt maar liefst 4 vismarkten. Elke dag komen hier ladingen verse mosselen, zwaardvis, tonijn, krab en nog vele andere vissoorten binnen. Recht onder de grote klok vindt u Pike Place Fish: hier vliegen de vissen u om de oren. Letterlijk, want de marktkoopmannen gooien hier dagelijks vissen naar elkaar over de toonbank wat een vermakelijke show oplevert. U kunt zich ook vergapen aan gigantische zeeduivels en monsterlijk grote tonijnen.

“Marktkoopmannen zorgen voor een dagelijkse show bij Pike Place Fish”

Koffie bij de allereerste Starbucks

Er zijn meer dan 60 restaurants in de Pike Place Market, wat het een perfecte stop maakt voor een lunch, snelle snack of uitgebreid diner. De Russische bakkerij Piroshky Piroshky is een lokale favoriet: hier bakken ze Russische broodjes met verschillende soorten vulling (piroshky’s). Ook Beacher’s Handmade Cheese is een goede plek om de honger te stillen: volgens velen worden hier de beste grilled cheese sandwiches van de VS gemaakt. Legendarisch is ook de allereerste Starbucks, die hier in 1971 aan Pike Place werd geopend. Het interieur is anders dan dat van alle andere Starbucks-vestigingen in de wereld, en boven de deur hangt nog steeds het originele logo.
De allereerste Starbucks