KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline

China

De draak op het dak van een Chinese tempel

Een culturele reus die snel moderniseert

China is een land dat zich onmogelijk in een aantal zinnen laat samenvatten. Boek vliegtickets naar China en u komt terecht in één van de grootste en meest gevarieerde landen ter wereld. U vindt er gigantische gebergten, hoogvlaktes en eilanden, maar ook woestijnen, rivierdelta’s en indrukwekkende metropolen. De binnenlandse temperatuurverschillen zijn enorm: van tropisch warm in het zuidoosten tot ijzig koud in het noorden. De erfenissen van een 5.000 jaar oude cultuur in combinatie met de razendsnelle modernisering van de afgelopen jaren, maken van China een buitengewoon interessante bestemming.

 

Naar China

Keizerlijke geschiedenis

De geschiedenis van China is op z’n zachtst gezegd roerig te noemen. Niet verwonderlijk voor zo’n groot land, met één van de oudste beschavingen ter wereld. Keizerlijke dynastieën regeerden het land van 221 v. Chr. tot aan het begin van de 20e eeuw. De Chinese beschaving hoorde eeuwenlang bij de meest ontwikkelde culturen ter wereld. Tijdens de Qin-dynastie werd de Chinese Muur gebouwd en het Terracottaleger gemaakt. Wist u dat onder de Tang-dynastie het kompas is uitgevonden? Tijdens de Ming-dynastie zijn de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel verrezen. Veel overblijfselen uit de Chinese historie zijn bewaard gebleven en dus zeer de moeite waard om te bezichtigen. China is een ideale bestemming voor een uitzonderlijke ontdekkingsreis. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar China!

Oneindig veel mogelijkheden

China is meer dan alleen zijn geschiedenis. Het land leeft volop en in de vele grote steden vindt u dan ook een overvloed aan cultureel vermaak, moderne kunst, lekker eten, uitgaansgelegenheden en winkelcentra. De lijst met topbestemmingen is haast eindeloos. Van het blinkende entertainmentwalhalla Macau tot de levendige metropool Hongkong. En van de veelzijdige wereldstad Shanghai tot het aangename Kunming, de ‘Stad van de Eeuwige Lente’. Geniet ook van de weergaloze Chinese keuken. Proef noedels en Pekingeend in Beijing of probeer de fameuze, pikante Sichuan-keuken in en rondom Chengdu. Drink zijdezachte melkthee in Hongkong of de beroemde groene Longjingthee in Hangzhou. Ondanks hun soms rumoerige aanwezigheid kunnen Chinezen zich overigens uitstekend ontspannen. ’s Ochtends vroeg wordt in parken massaal Tai Chi beoefend en overal kunt u zich laten masseren of deelnemen aan groepsmeditaties. Kortom, er is zoveel te zien, beleven en leren in China. Het maakt eigenlijk niet uit waar u begint, als u maar begint.

Vliegtickets naar China voor een bijzondere vakantie

Een goedkoop vliegticket naar China boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt China snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

De hoogtepunten van China