Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Praktische info Chengdu, China

Vervoer in de stad

Het huren van een auto in Chengdu wordt afgeraden vanwege druk en chaotisch verkeer, met name in het spitsuur. Er zijn taxi's met een meter beschikbaar, hoewel ze op sommige plekken lastig te vinden zijn. Houdt er rekening mee dat u uw bestemming in het Chinees op een papiertje heeft staan, want de meeste taxichauffeurs spreken geen Engels. Er zijn echter voldoende mogelijkheden qua openbaar vervoer en de meeste zijn aangegeven op kaarten voor toeristen die beschikbaar zijn bij de luchthaven, het treinstation en in de souvenirwinkels. Het openbaar vervoer in Chengdu bestaat voornamelijk uit een uitvoerig busnetwerk. Het is de moeite waard om een vervoerskaart te kopen, zodat men kortingen krijgt en geen gepast contant geld meer bij zich hoeft te hebben. De andere vorm van openbaar vervoer in Chengdu is de metro, die de noordelijke en zuidelijke treinstations met elkaar verbindt. De tarieven zijn CNY 2-5, afhankelijk van de afstand. Een tweede lijn, die naar het noordwesten en zuidoosten loopt, is inmiddels ook voltooid.

Tijdzone

GMT+8

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50 Hz. Er zijn diverse soorten stekkers in omloop maar de meest gebruikelijke zijn de stekkers met twee platte pinnen of de ronde stekkers met drie platte pinnen. Meestal is een adapter nodig.

Valuta

De Chinese munteenheid is de renminbi yuan (CNY). Eén yuan is 10 jiao of 100 fen. Let erop dat u de yuans wisselt die u overheeft wanneer u het land verlaat, want het kan lastig zijn om de valuta om te wisselen buiten de Chinese landsgrenzen. Buitenlands contant geld kan worden ingewisseld in de steden bij de Bank of China. Banken zijn in het weekend gesloten. De grotere hotels en de speciale 'Vriendschapswinkels' voor buitenlanders accepteren de meeste westerse valuta als betaalmiddel. De gangbare creditcards worden in de grote steden wel geaccepteerd, maar in de landelijke gebieden kan dat een stuk minder zijn. In de plattelandsgebieden zijn geldautomaten zeldzaam.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar China is +86. Telefoonkaarten zijn overal te koop en er kan worden gebeld vanuit postkantoren en hotels; de telefooncellen die u op straat ziet, zijn meestal alleen bestemd voor lokaal bellen. In hotels kan meestal gratis of tegen een lage vergoeding lokaal worden gebeld. De netwerken voor mobiele telefonie zijn zeer modern en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale operators (behalve Noord-Amerika). In de meeste steden zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie), 120 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Chengdu Shuangliu

www.cdairport.com

Vervoer naar de stad

Er rijden shuttlebussen naar het centrum van Chengdu, maar ook lange-afstandsbussen naar andere steden in de provincie Sichuan.

Autoverhuur

Er zijn geen autoverhuurfaciliteiten bij de luchthaven, maar huurauto's zijn beschikbaar in het centrum van Chengdu en er zijn ophaaldiensten beschikbaar voor de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar buiten gate 2 van terminal 1, en gates 4 en 5 van terminal 2.

Transfer tussen terminals

De terminals bevinden zich op loopafstand van elkaar, maar er zijn ook shuttlebussen beschikbaar om passagiers te vervoeren..

Voorzieningen

Luchthavendiensten zijn onder andere een informatiecentrum, bagagetrolleys, een rookruimte, pinautomaten, telefoonopladers, snoep-/drankautomaten, bagagekluisjes en een bagage-inpakservice, een gevonden voorwerpenbalie, medische diensten, een babyverzorgingsstation, vip- en eersteklaslounges, restaurants en winkels, en zakelijke diensten.

Parkeren

Parkeren is mogelijk voor terminal 1. Het eerste uur kost RMB 4 en elk half uur daarna kost RMB 2.

Internet

Er zijn wifi en internetdiensten beschikbaar in een aantal winkels en restaurants.