KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Chinese stadstuin, Xiamen
 

Verfrissende natuur en weelderige eilanden

Ontdek één van de aangenaamste steden van China en boek vliegtickets naar Xiamen. Hier oogt het dagelijks leven net even kalmer dan in veel andere Chinese steden. Misschien komt het door de ligging aan zee, het heuvelachtige landschap of de fraaie stranden, parken en botanische tuinen. De stad is in ieder geval ontspannen en dat merkt u. Bovendien is er genoeg te doen, zoals uitstapjes door het Kah Kee Park vol Chinese ‘pagodes’ (tempels), of naar Hulishan Fort, waar u veel leert over de militaire geschiedenis van China.

Romantiek op het Piano-eiland

Xiamen staat bekend als een van de meest romantische bestemmingen van China. Veel pas getrouwde Chinese stellen komen naar Zuidoost-China voor hun huwelijksreis. Op Valentijnsdag worden hier meer lieve woordjes gesproken dan in menig andere Chinese stad. Toegegeven, Xiamen ís romantisch. Helemaal als u naar het nabijgelegen eiland Gulangyu reist. Hier treft u geen gemotoriseerd verkeer. Wandelen is het devies: langs prachtige kustlijnen en door beeldige tuinen met stenen loopbruggetjes. Onderweg klinkt pianomuziek uit oude villa’s en smalle straatjes. Xiamen is de ideale bestemming voor een sprookjesachtige huwelijksreis of als startpunt van een rondreis door China. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Xiamen!

Geschiedenis in steen gebeiteld

Op het eerste gezicht oogt Xiamen modern, soms zelfs wat Europees. De havenstad is in de afgelopen decennia flink uitgebreid met vooruitstrevende hoogbouw, brede wegen en stadsparken. Wist u dat deze stad voor Chinese begrippen relatief jong is? Nog geen 700 jaar oud. Gelukkig is er ook veel historisch erfgoed bewaard gebleven, waardoor u een mooi beeld krijgt van de stadsgeschiedenis. Zo ligt aan de voet van de nabijgelegen Wulaoberg, tegen rotsachtige heuvels, de 1.000 jaar oude Nanputuo-tempel. Deze boeddhistische tempel is nog altijd volop in bedrijf: iedere dag studeren, zingen en bidden honderden monniken in het sierlijke complex. Twijfel niet om een praatje te maken, daar staan ze zeer voor open. Maak ook kennis met Koxinga (1624-1662), een militaire leider uit de Ming-dynastie die in China wordt geëerd als held. Zijn gigantische, stenen standbeeld staat op een rots, op het eiland Gulangyu en kijkt uit over zee naar de stad Xiamen.

Vliegtickets naar Xiamen voor een bijzondere stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Xiamen boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt China snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Xiamen

 

yelp
Xiamen: Hotspots

 

Xiamen: soortgelijke bestemmingen