KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Zonsondergang boven de skyline van Hongkong
 

Praktische info Hongkong, Hong Kong, China

Vervoer in de stad

Met een van de beste openbaar vervoersystemen ter wereld en een compact stadscentrum is het verkennen van Hongkong eenvoudig genoeg voor zelfs onervaren reizigers. De ondergrondse trein Mass Transit Railway (MTR) is efficiënt en goedkoop. Dubbeldekkerbussen en gewone bussen rijden over heel Hongkong-eiland, Kowloon en de New Territories met eindbestemmingen weergegeven in het Engels en het Chinees. De bustarieven zijn laag en gebaseerd op afstand; u dient gepast te betalen. Kleine minibusjes zijn duurder, maar ook flexibeler en stoppen op verzoek om passagiers in- of uit te laten stappen. De ouderwetse trams in Hongkong zijn ook een goedkope en gemakkelijke manier om de stad te verkennen. Op het water verbinden veerboten de eilanden Hongkong, Kowloon en de omliggende eilanden. En tot slot zijn er taxi's in overvloed, gecodeerd op kleur in overeenstemming met het gebied waarin ze werkzaam zijn. De taxitarieven zijn laag, maar veel chauffeurs spreken geen Engels en bezoekers dus is het handig als uw bestemming in het Chinees op papier staat.

Tijdzone

GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Britse drie-pinsstekker.

Valuta

De munteenheid is de Hongkong dollar (HKD). Eén dollar is 100 cent. De grotere banken zijn geopend van 9.00 tot 16.30 uur van maandag tot vrijdag, en van 9.00 tot 12.30 uur op zaterdag. Banken en wisselkantoren rekenen provisiekosten, net als hotels waar geld kan worden gewisseld. Alle gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Hongkong is +852. Het nummer om naar het buitenland te bellen is afhankelijk van het gebruikte netwerk. Stadsnummers zijn niet nodig in Hongkong. Prepaid Discover Hong Kong sim-kaarten zijn verkrijgbaar bij alle 1010-centra, supermarkten en in de internationale aankomsthal op de luchthaven van Hongkong. Overal in de stad zijn internetcafés te vinden en de meeste koffietentjes, winkelcentra en hotels bieden gratis wifi.

Alarmnummer

999 (algemeen alarmnummer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Hongkong

www.hongkongairport.com

Vervoer naar de stad

De Airport Express Line is een speciale luchthavenspoorweg die een snelle en betrouwbare dienst naar het centrum van Hongkong biedt. De trein vertrekt 24 uur per dag om de 12 minuten en de reis duurt ongeveer 25 minuten. Gratis shuttlebussen rijden dagelijks volgens een dienstregeling vanaf de luchthaven; ze brengen passagiers naar de grootste hotels en belangrijke vervoersknooppunten. Er zijn daarnaast ook een aantal openbare bussen (Airbus) vanaf de luchthaven.

Autoverhuur

Het openbaar vervoer in Hongkong is uitstekend, dus het huren van een auto wordt niet aangeraden.

Luchthaventaxi's

Taxi's zijn beschikbaar bij de taxistandplaats bij de uitgang van de aankomsthal. Rode taxi's rijden naar het centrum van Hongkong, groene taxi's gaan naar de New Territories en blauwe taxi's rijden naar het eiland Lantau.

Transfer tussen terminals

Er zijn 'peoplemovers' om passagiers tussen de terminals te vervoeren.

Voorzieningen

De luchthavenfaciliteiten bestaan onder andere uit banken, pinautomaten, geldwisselkantoren, een postkantoor, een schoonheidssalon, een speelruimte voor kinderen, douches, restaurants, winkels (waaronder taxfree), faciliteiten voor gehandicapten, bioscopen, een golfbaan, vergaderruimtes, zakelijke diensten en toeristeninformatiebalies.

Parkeren

De luchthaven beschikt over zowel overdekte als openluchtparkeerterreinen. Lang parkeren bevindt zich bij parkeerterrein 2. Het uurtarief ligt tussen de HK$ 20 en HK$ 24, en de dagtarieven liggen tussen de HK$ 160 en HK$ 196.

Internet

Er zijn gratis wifi-hotspots in beide terminals.