KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Uitzicht op het Himeij Kasteel, Osaka
 

Praktische info Osaka, Japan

Vervoer in de stad

Bezoekers aan Osaka zullen merken dat reizen zeer gemakkelijk gaat, want de stad beschikt over een uitstekend openbaar vervoersysteem dat het gehele gebied bedekt en bijzonder goed is ingesteld op buitenlanders. Veel reisinformatie in Osaka, zoals borden, kaarten en nieuwsborden worden in het Engels weergegeven, en dat kan net het verschil uitmaken tussen een bestemming snel bereiken en uren verdwaald ronddolen. Het uitgebreide metronetwerk van Osaka is overal in de stad eenvoudig te lokaliseren, met de diverse lijnen in uiteenlopende kleuren. De metro van Osaka is doorgaans open van 5 uur in de ochtend tot middernacht, en in veel lijnen worden de bestemmingen in zowel het Japans als het Engels omgeroepen. Bezoekers kunnen ook door Osaka reizen met bovengrondse treinen. De JR Osaka Loop Line rijdt om de belangrijkste districten van de stad en kan handig zijn als u de stad wilt doorkruisen en daarbij de overvolle centrale gebieden wilt vermijden. Een andere vervoersmogelijkheid voor reizigers in Osaka is het dichte netwerk van openbare bussen. De bussen ondervinden onvermijdelijk hinder van het drukke verkeer, maar ze zijn wel een ideale manier om van de reuring in de stad te genieten. Veerboten zijn ook een leuke manier om langs de kust van de Baai van Osaka te reizen. Ze stoppen bij verschillende populaire toeristische attracties. De meeste lokale bewoners verplaatsen zich per fiets. De stad is vlak en eenvoudig te navigeren. Overal in de stad zijn plekken waar fietsen worden verhuurd, maar het is eenvoudiger en goedkoper om gewoon een tweedehandsfiets te kopen voor de duur van uw verblijf in de stad. Dat kunt u online of in een fietsenwinkel doen. Toekomstige fietsers dienen er rekening mee te houden dat ze eigenlijk verplicht zijn om hun fiets te registeren bij de plaatselijke politie.

Tijdzone

GMT+9.

Netspanning

Netspanning is 100 volt, 60 Hz in het westen (Osaka, Kyoto, Nagoya, Hiroshima); 100 volt, 50 Hz in oostelijk Japan (Tokyo, Sapporo, Yokohoma). Er worden stekkers met drie platte pinnen gebruikt.

Valuta

De munteenheid is de Japanse yen (JPY). De grotere hotels en winkels accepteren de gangbare creditcards, maar de meeste Japanners betalen liever met contant geld. Geld kan worden gewisseld bij banken, postkantoren en geldwisselkantoren. Banken zijn over het algemeen open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag. De gunstigste valuta om in te wisselen is Amerikaanse dollars. Er zijn veel geldautomaten, maar deze accepteren niet alle creditcards en betaalpassen; alleen de internationale geldautomaten op luchthavens, in postkantoren en in sommige grote winkels accepteren buitenlandse passen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Japan is +81. Er worden netnummers gebruikt voor steden/regio's, bijv. (0)3 voor Tokio en (0)82 voor Hiroshima. Er zijn talloze hotels, cafés en restaurants die gratis wifi aanbieden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

110 (politie), 119 (ambulance/brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Osaka Kansai

www.kansai-airport.or.jp/en/index.asp

Vervoer naar de stad

Kansai Airport Transportation Enterprise en andere busmaatschappijen bieden snelbusdiensten met een vaste dienstregeling, genaamd Airport Limousines, die de internationale luchthaven Kansai bedienen. Treinen verbinden de luchthaven met stations Tennoji, Shin-Osaka en Kyoto. Andere treinen rijden naar station Kyobashi en station Namba, van waaruit verschillende aansluitingen kunnen worden gemaakt. Er zijn ook snelle veerdiensten van Kansai naar luchthaven Kobe.

Autoverhuur

Huurauto's zijn beschikbaar bij de luchthaven van Nippon, Nissan, Toyota, Orix en Times Car Rental.

Luchthaventaxi's

Het is mogelijk om shuttles en taxi's (privé of gedeeld) te boeken bij verschillende operators op de luchthaven; deze moeten echter wel van tevoren worden geboekt.

Transfer tussen terminals

De terminals liggen ongeveer 4 km uit elkaar en zijn met elkaar verbonden via een gratis shuttledienst.

Voorzieningen

De luchthavenfaciliteiten zijn onder andere een luchthavenhotel, banken en pinautomaten, geldwisseldiensten, bagage-opslag en -levering, muntkluisjes, portiers, verhuur van mobiele telefoons en wifirouters, speelruimtes voor kinderen en babyruimtes, een postkantoor, medische en tandheelkundige faciliteiten, ontmoetingspunten, batterijoplaadpunten, een huisdierenhotel, een bidruimte, politiediensten, luchthavenlounges, douches, relaxruimtes, rookruimtes, congresfaciliteiten, toeristeninformatiebalies en verschillende mogelijkheden om te winkelen en eten.

Parkeren

Parkeren is de eerste 30 minuten gratis, en kost daarna ¥ 100 tot ¥ 110 per 15 minuten tot maximaal zes uur, waarna een vast tarief van ¥ 2570 wordt gerekend voor de eerste 24 uur. Vanaf de tweede dag geldt er een vast tarief van ¥ 1540.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar via het "FreeWiFi@KIX"-netwerk. Daarnaast is er een aantal betaalde internetterminals op de luchthaven.

Luchthavens in de buurt