KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De levendige wijk Shibuya, Tokio
 

Praktische info Tokio, Japan

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoersysteem van Tokio is een van de meest efficiënte ter wereld en het is schoon en veilig. Een uitgebreid treinnetwerk wordt gecombineerd met 13 ondergrondse metrolijnen en een bussysteem. Bezoekers vinden de treinen (JR) en metro's meestal de beste manier om rond te reizen, hoewel de complexiteit van het ondergrondse netwerk intimiderend kan zijn. Het spitsuur tussen 07.30 en 09.00 uur en tussen 17.00 en 19.00 uur kan beter worden vermeden. De meeste stations hebben borden in het Engels. Omdat lijnen in het bezit zijn van verschillende maatschappijen betekent overstappen tussen treinen of metro's meestal overstappen naar een ander treinsysteem, met andere kaartjessystemen, wat verwarrend kan zijn. Metrokaartjes zijn te koop bij kaartjesautomaten. Het bussysteem is gecompliceerder voor bezoekers, want de meeste bestemmingen worden alleen in het Japans weergegeven en buschauffeurs spreken geen Engels. Taxi's zijn handig, maar nooit goedkoop, met name in het spitsuur niet. Taxi's kunnen op straat worden aangeroepen, met uitzondering van sommige centrale gebieden, waar u alleen bij taxistandplaatsen in kunt stappen. Chauffeurs spreken een beetje Engels. Autorijden in de stad wordt niet aangeraden. Rondwandelen in de stad is heerlijk en, indien mogelijk, de beste manier om bepaalde trekpleisters te bekijken.

Tijdzone

GMT+9.

Netspanning

Netspanning is 100 volt, 60 Hz in het westen (Osaka, Kyoto, Nagoya, Hiroshima); 100 volt, 50 Hz in oostelijk Japan (Tokyo, Sapporo, Yokohoma). Er worden stekkers met drie platte pinnen gebruikt.

Valuta

De munteenheid is de Japanse yen (JPY). De grotere hotels en winkels accepteren de gangbare creditcards, maar de meeste Japanners betalen liever met contant geld. Geld kan worden gewisseld bij banken, postkantoren en geldwisselkantoren. Banken zijn over het algemeen open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag. De gunstigste valuta om in te wisselen is Amerikaanse dollars. Er zijn veel geldautomaten, maar deze accepteren niet alle creditcards en betaalpassen; alleen de internationale geldautomaten op luchthavens, in postkantoren en in sommige grote winkels accepteren buitenlandse passen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Japan is +81. Er worden netnummers gebruikt voor steden/regio's, bijv. (0)3 voor Tokio en (0)82 voor Hiroshima. Er zijn talloze hotels, cafés en restaurants die gratis wifi aanbieden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

110 (politie), 119 (ambulance/brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Tokio Narita

www.narita-airport.jp

Vervoer naar de stad

Terminal 1 heeft een afzonderlijk treinstation van terminal 2 en 3. Terminal 1 maakt gebruik van luchthavenstation Narita en terminal 2 en 3 maken gebruik van station luchthaven terminal 2. Verschillende treindiensten op de JR- of Keisei-lijn bedienen Tokio en de omliggende bestemmingen. De reis naar Tokio duurt minimaal een uur. De bussen gaan naar de binnenlandse luchthaven en hotels in het centrum van de stad. De reis duurt één à twee uur vanaf het instappen bij de vertrekhal van terminal 1, 2 of 3.

Autoverhuur

Op de luchthaven kunnen huurauto's worden geregeld.

Luchthaventaxi's

Taxi's met vast tarieven zijn buiten bij de aankomsthal van de luchthaven beschikbaar en er zijn assistenten beschikbaar bij de standplaats voor taxi's met vast tarief op de luchthaven.

Transfer tussen terminals

Een gratis shuttlebus verbindt de drie terminals met elkaar.

Voorzieningen

De faciliteiten bij de luchthaven Narita zijn uitgebreid en bestaan onder andere uit winkels (waaronder taxfree), banken, pinautomaten, geldwisselkantoren, massagediensten, luierverschoonruimtes, een dierenhotel, schoonheidssalons en een bagagedepot. Er zijn verschillende restaurants die Japanse, Chinese en westerse gerechten serveren. Beide terminals hebben douchefaciliteiten en dagkamers (slaapkamers die per uur gehuurd kunnen worden).

Parkeren

Parkeren voor terminal 1 kan op P1 en P5, terwijl parkeren voor terminal 2 kan op P2 en P3. Parkeren bij internationale luchthaven Tokyo Narita kost ¥ 260 per 30 minuten voor de eerste 3,5 uur en vervolgens geldt een vast tarief van ¥ 2060 voor tussen de 3,5 en 24 uur.

Internet

Er zijn verschillende gratis wifi-hotspots in elke terminal.

Luchthavens in de buurt