Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Presidentiële tuinen, Almaty
 

Schaatsen boven een stad vol pracht en praal

Bijzondere architectuur mixen met een bezoek aan de natuur? Boek vliegtickets naar Almaty en bezichtig de Centrale Moskee of woon een concert bij in het mooie Paleis van de Republiek. Wilt u zich even helemaal ontspannen? Dan is het Arassan-badhuis een hemels uitje. Wie meer te weten wil komen over de eetgewoontes van de Kazakken moet bij de Groene Bazaar zijn, waar bijzondere soorten fruit en vlees worden verkocht. Of bezoek de vlooienmarkt Barakholka, van elektronica tot souvenirs en kleding tot dieren, u kijkt uw ogen uit.

Trek de natuur in

Almaty ligt bij prachtige natuurgebieden. Neem naast het Paleis van de Republiek de kabelbaan naar de Kök-Töbe-heuvel voor een fantastisch uitzicht over de stad. En verken de bossen, bekijk het bronzen beeld van de Beatles of bestijg de klimwand. Houdt u van wandelen? Trek dan langs het Grote Almatinskoe-meer. Ook de wintersportfan komt hier aan z’n trekken. Bind de lange latten onder in skigebied Chimbulak of schaats hier vlakbij in het Medeo-stadion. ’s Avonds is het hier echt feest! Almaty is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Kazachstan. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Almaty!

Indrukwekkende monumenten

Bij een bezoek aan Almaty kan een bezoek aan het Panfilov Park niet uitblijven. Wandel langs het eeuwige vuur... Het brandt ter nagedachtenis van de helden die stierven in  gevechten tegen de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. En loop door naar de prachtige Zenkov Kathedraal. Een kleurrijke orthodoxe kerk van hout die werd gebouwd zonder het gebruik van spijkers. Ook de bloementuinen en het onafhankelijkheidsmonument op het grote Plein van de Republiek moet u gezien hebben. Wilt u meer leren over de geschiedenis van het land? Bezoek dan het Central State Museum van Kazachstan. In de souvenirwinkeltjes kunt u meteen een kleurig traditioneel tapijt uitzoeken!

Vliegtickets naar Almaty voor een prachtige stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Almaty boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Kazachstan snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

yelp
Alma-Ata: Hotspots

 
Luchthaven: Internationale luchthaven Almaty ALA
Valuta: Tenge (KZT)

Tijdzone: GMT+6
Vervoer
Netspanning: 220 volt, 50 Hz
Weer:

Lees alle praktische info

 

Alma-Ata: soortgelijke bestemmingen