KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Fontein van Rijkdom, Singapore
 

Praktische info Singapore, Singapore

Vervoer in de stad

Het huren van een auto is enorm duur in Singapore. Een uitvoerig busnetwerk en het betrouwbare trein-metrosysteem van MRT zijn echter beide goedkoop en gebruiksvriendelijk en bereiken alle delen van Singapore. Elektronische EZ-link pasjes zijn geldig in treinen en bussen en voorkomen dat u contant geld bij u hoeft te dragen voor kaartjes, en ze geven bovendien een lichte korting op de standaardprijzen voor kaartjes. De stad heeft ook duizenden taxi's met een meter, die veilig zijn, airco hebben en verrassend betaalbaar zijn. Deze worden bestuurd door behulpzame en eerlijke chauffeurs. Het enige nadeel zijn de lange wachtrijen tijdens het spitsuur. Veel van de toeristische attracties bevinden zich dichtbij elkaar en wandelen is een veilige en prettige optie als u om kunt gaan met de hitte.

Tijdzone

GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. De stekkers zijn vierkant met drie pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid van Singapore is de Singapore dollar (SGD). Eén dollar is 100 cent. In de grotere winkelcentra worden ook de Amerikaanse en Australische dollar, de yen en het Britse pond geaccepteerd. Hotels, winkels en restaurants accepteren de gangbare creditcards. Geldautomaten zijn overal te vinden en banken accepteren de gangbare creditcards. Banken zijn iedere dag open, maar bij sommige banken kan geen geld gewisseld worden op zaterdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Singapore is +65. Het internationale nummer om vanuit Singapore naar het buitenland te bellen is 001, 002, 008 of 018, afhankelijk van de serviceprovider, gevolgd door het betreffende landnummer (bijv. 00144 voor het Verenigd Koninkrijk). Voor bellen vanuit uw hotelkamer worden geen extra kosten in rekening gebracht. Er zijn verschillende lokale mobiele telefoonnetwerken en wifi is alom beschikbaar.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999 (politie); 995 (ambulance en brandweer).

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Singapore Changi

www.changiairport.com

Vervoer naar de stad

De MRT-trein vertrekt vanaf het MRT-station van luchthaven Changi, dat zich onder terminal 2 en 3 bevindt. De treinen rijden van 05.30 uur tot rond middernacht. Een openbare busdienst naar de stad vertrekt regelmatig tussen 06.00 uur en middernacht en is te vinden op de benedenverdiepingen van terminal 1, 2 en 3. De rit van een uur kost ongeveer SGD 2,50. Daarnaast is er een luchthavenshuttledienst die de luchthaven, het stadscentrum en de meeste hotels in Singapore met elkaar verbindt. De bussen vertrekken om de 15-30 minuten. De prijs is ongeveer SGD 9 per volwassene en SGD 6 per kind.

Autoverhuur

Avis, Europcar en Hertz zijn allen vertegenwoordigd bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Taxi's naar het centrum van Singapore zijn buiten bij de aankomsthallen van de terminals beschikbaar. Het tarief naar het centrum van de stad is ongeveer SGD 20 tot SGD 50 met een reistijd van ongeveer 30 minuten.

Transfer tussen terminals

Er rijdt een gratis Skytrain tussen de terminals.

Voorzieningen

Luchthaven Changi heeft veel verschillende faciliteiten, waaronder pinautomaten, geldwisselkantoren, zakelijke diensten, lounges/reisclubs van de diverse luchtvaartmaatschappijen, taxfreewinkels, kinderopvangfaciliteiten en betaalde multimediatelefoons voor internet en e-mail. Overige faciliteiten zijn onder andere een mini-supermarkt, snackbars en restaurants, een fitnessruimte, een zwembad op het dak, een kapper, een wasserette, een rookruimte, een bidruimte en een postkantoor. De nieuwe terminal 3 is een 'groene' terminal met natuurlijk licht via dakramen, een vlindertuin, koivijvers en meer dan 200 soorten planten.

Parkeren

De standaard parkeertarieven bij luchthaven Changi variëren van SGD 0,04 per minuut op T1, T2 en parkeerterrein 3A en 3B tot SGD 0,035 per minuut op South Car Park, met een maximaal dagtarief van SGD 35.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar op Changi.