Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

De Grote Markt van Brussel
 

Praktische info Brussel, België

Vervoer in de stad

Het moderne en goed georganiseerde openbaar vervoersysteem van Brussel bestaat uit metro-, tram- en busnetwerken. Het systeem is gebruikersvriendelijk met routeschema's en dienstregelingen bij de meeste haltes en stations en er zijn gratis kaarten verkrijgbaar bij het toeristenbureau. Trams zijn een ideale manier om de stad te verkennen en ze zijn sneller dan bussen, met name als ze ondergronds naar het centrum rijden en overgaan in de prémetro. Stops bij zowel tram- als bushaltes zijn alleen op verzoek. Er is een afzonderlijk systeem van lokale treinen die de binnenstad verbinden met de buitenwijken, hoewel ze voor toeristen niet heel handig zijn, behalve om van en naar het vliegveld te reizen. Kaartjes zijn geldig voor alle vormen van openbaar vervoer, met uitzondering van lokale treinen en zodra ze gevalideerd zijn kunnen ze gebruikt worden voor meerdere ritten in een uur. Taxi's kunnen worden aangeroepen vanaf een van de taxistandplaatsen in de stad; ze zijn voorzien van een meter en ze zijn duur, maar belastingen en fooien zijn meegerekend in de prijs. De stad is redelijk makkelijk te verkennen met een auto, hoewel het huren van een auto over het algemeen overbodig is.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van april tot oktober).

Netspanning

Netspanning in België is 230 volt, 50 Hz. De Europese stekker met twee pinnen is voldoende. Drie-pinsstekkers, met een mannelijke aardingspin, kunnen ook worden gebruikt.

Valuta

De Belgische munteenheid is de euro (EUR). De meeste internationale creditcards worden geaccepteerd. Geldautomaten zijn in alle grote en kleine steden te vinden. Banken zijn geopend van maandag t/m vrijdag, van 9.00 tot 16.00 uur, en ze zijn gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen. Sommige banken sluiten een uur voor de lunchpauze. Er zijn echter ook een aantal wisselkantoren voor buitenlandse valuta die op zondag open zijn.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar België is +32. Dekking voor mobiele telefonie is uitgebreid aanwezig, mobiele telefoons werken via GSM-netwerken. Er zijn talloze internetcafés en in veel cafés en koffiehuizen wordt gratis wifi aangeboden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 101 of 112 voor mobiele telefoons

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Brussel

www.brusselsairport.be

Vervoer naar de stad

Het treinstation met verbindingen naar Brussel en andere grote nationale en internationale stations bevindt zich ondergronds. Onder de aankomsthal is een busstation. Op weekdagen voor 20.00 uur brengt bus nr. 12 passagiers naar het Europese kwartier in de stad en op alle andere tijdstippen is dit bus nr. 21. Er zijn ook bussen van de luchthaven van Brussel naar Antwerpen. Daarnaast is er een busverbinding tussen de Brusselse spoorwegstations en de luchthaven. Buiten de aankomsthal zijn bevoegde taxi's met meter beschikbaar.

Autoverhuur

De belangrijkste autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd op de luchthaven, waaronder Avis, Budget en Hertz; hun balies bevinden zich in de aankomsthal.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's met meter beschikbaar bij de aankomsthal van de internationale luchthaven in Brussel. De rit naar het centrum van Brussel duurt ongeveer 30 minuten en kost ongeveer € 45. Taxi's met licentie worden aanbevolen en kunnen worden herkend aan een blauw met geel bord.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere pinautomaten, geldwisselkantoren, taxfreewinkels, cafés/restaurants, een schoonheidssalon, religieuze diensten, treininformatie en reserveringen, een reisbureau en bagagekluisjes.

Parkeren

Het snelparkeerterrein (Express Parking) bevindt zich direct tegenover het terminalgebouw. De kosten zijn € 5 per uur, voor maximaal vier uur. De parkeerterreinen P1 en P2 voor kort parkeren rekenen respectievelijk € 4 en € 3,60 per uur. Het voordelige parkeerterrein (Economy) is ideaal voor lang parkeren (maximaal 1 week) en kost € 18 per dag.

Internet

Er is wifi internettoegang op de luchthaven, via rent2connect of een van de volgende serviceproviders: Boingo, Quiconnect, iPass, Telenet, T-Systems, Trustive of WeRoam. Er is gratis wifi beschikbaar bij het naastgelegen Sheraton Luchthavenhotel Brussel.