Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Romantische kanalen in Venetië
 

Praktische info Venetië, Italië

Vervoer in de stad

Zoals u kunt verwachten van een stad die beroemd is vanwege de kanalen, is water de belangrijkste vervoersweg in Venetië. Waterbussen, Vaporetti genoemd, varen op Grote Kanaal en stoppen bij de verschillende haltes. De Vaporetti zijn een veel goedkopere manier om rond te reizen in Venetië dan de beroemde gondels, bestuurd door gondelvaarders in gestreepte shirts, die voor een extra vergoeding de passagiers een serenade brengen. Het Grote Kanaal afvaren mag niet worden overgeslagen, maar de Vaporetti zijn hier ook heel geschikt voor. Eenmaal aan wal kunt u zich alleen te voet door de nauwe steegjes en over levendige pleinen verplaatsen. Er zijn helemaal geen auto's in Venetië. Zorg dat u een goede kaart hebt, want de stad kan een verwarrend doolhof zijn.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Wanneer u in Italië aankomt met buitenlands geld kunt u dat gemakkelijk omwisselen in euro's bij banken, geldautomaten of geldwisselkantoren. Overal zijn geldautomaten. De betere gelegenheden en winkels rond de steden accepteren creditcards. Banken zijn tijdens de weekenden gesloten, maar hanteren vaak wel betere wisselkoersen dan de casas de cambios (wisselkantoren).

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Italië is +39. Om naar het buitenland te bellen draait u 00, gevolgd door het betreffende landnummer (bijv. 0044 voor het Verenigd Koninkrijk). Alle nummers, hetzij afkomstig uit Italië of daarbuiten, moeten worden voorgegaan door een 0, tenzij naar een mobiele telefoon wordt gebeld. Er worden netnummers gebruikt voor steden/regio's, bijv. 02 voor Milaan en 06 voor Rome. Hotels rekenen vaak hoge kosten voor het gebruik van de telefoon, het is meestal goedkoper om een telefoonkaart aan te schaffen. In openbare telefooncellen kunt u naar binnen- en buitenland bellen met een telefoonkaart die u kunt kopen bij de krantenkiosk. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van GSM netwerken en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale telefoniebedrijven. In de meeste steden en toeristenplaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 113 (politie), 118 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Marco Polo Venetië

www.veniceairport.it/en/

Vervoer naar de stad

Er gaan om de 20 minuten bussen naar treinstation Santa Lucia in Venetië, via Piazzale Roma. De ATVO FlyBus en bussen van ACTV vertrekken regelmatig naar de Piazzale Roma en het Mestre treinstation. De Alilaguna-boten zijn een snellere manier om naar het centrum van Venetië te reizen. De kade is 5-10 minuten lopen vanaf de luchthaven.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven met vestigingen bij de luchthaven zijn onder andere Europa, Maggiore, Sixt, Avis, Europcar, Hertz en Locauto.

Luchthaventaxi's

Zowel gewone taxi's als watertaxi's zijn beschikbaar vanaf de luchthaven. Een rit met een bevoegde (gele) taxi naar het centrum duurt ongeveer 40 minuten tot een uur.

Voorzieningen

Faciliteiten bij de luchthaven zijn onder andere pinautomaten, geldwisselfaciliteiten, een postkantoor, banken, een taxfree douanedienst, viplounges, een zakencentrum, een bidruimte, informatiebalies, reisbureaus, luierverschoonfaciliteiten en eerstehulpfaciliteiten. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om te winkelen en te eten.

Parkeren

Kort parkeren is mogelijk op P1 en P2 vanaf € 6 voor de eerste twee uur of € 9 voor de eerste zes uur. Lang parkeren is mogelijk op parkeerterreinen 4 en 5 met een tarief van € 5,50 per dag tot € 10 per dag, afhankelijk van het seizoen en het parkeerterrein. Alle parkeerterreinen bevinden zich op korte loopafstand van de terminal.

Internet

Er is wifi beschikbaar, met gratis toegang tot de website van de luchthaven.