Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Vilnius gezien vanuit de lucht
 

Ontdek het ‘Rome van het Noorden’

De historische hoofdstad van Litouwen is een waar openluchtmuseum. Boek vliegtickets naar Vilnius en ontdek het eeuwenoude centrum, de Kathedraal van Vilnius en het Presidentieel Paleis. In deze voormalige 'Culturele Hoofdstad van Europa' kunt u naar hartenlust winkelen en galeries of musea bezoeken. Probeer ’s avonds de lokale specialiteiten in de talloze restaurants die Vilnius rijk is.

Indrukwekkende geschiedenis

Hoewel Vilnius vaak een barokke stad wordt genoemd, ziet u hier ook onder meer gotische, renaissance en neoclassicistische bouwstijlen terug. Hierdoor wordt Vilnius ook wel het 'Rome van het Noorden' genoemd. Verken zeker de gezellige wijk Uzupis, waar veel kunstenaars en studenten wonen en bezoek Katedros aikštė. Op dit 'Kathedraalplein' vindt u de prachtige Stanislova Bazilika en de Belfry-klokkentoren. Vilnius is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in Litouwen. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Vilnius!

Prachtige natuur en levendige cafés

Even de stad uit? De prachtige omgeving van Vilnius leent zich uitstekend voor een lange wandeling of een kayaktocht over de Vilnele-rivier die Vilnius doorkruist. Maak ook een uitstapje naar het Trakai-kasteel dat op een eiland in het Galvé-meer ligt. Hier waant u zich even in een sprookje. Bent u na een dag vol activiteiten nog niet moe? Vilnius kent een veelzijdig en gevarieerd nachtleven. In een van de vele gezellige cafés kunt u de dag nog eens rustig op u laten inwerken.

Vliegtickets naar Vilnius voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Vilnius boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Litouwen snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Vilnius

 

yelp
Vilnius: Hotspots

 

Vilnius: soortgelijke bestemmingen