KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Kathedraal La Seu, Palma de Mallorca
 

Naar Palma Mallorca

Retour vanaf

Palma de Mallorca: strand en verrassende cultuur

Wilt u niet kiezen tussen een mediterrane stedentrip vol cultuur of een onspannen strandvakantie? Boek vliegtickets naar Palma de Mallorca en u heeft het allebei. Wie in het historisch centrum door de kronkelstraatjes vol kleine kunstgaleries en boetiekjes dwaalt, herkent de invloeden van de verschillende volkeren die hier door de eeuwen heen voet aan wal zetten: van de Romeinen tot de Moren. De culturele smeltkroes die hierdoor ontstond, vormt vandaag de dag de basis van deze bruisende, verrassende stad. De prachtige stranden van Badia de Palma zijn bovendien nooit ver weg.

Historische hoogtepunten

Een strategisch startpunt voor een bezoek aan Palma is het Plaça Major, een groot plein dat het epicentrum van het sociale en culturele leven van de stad vormt. Hier drinken locals aan het einde van de dag een drankje op het terras terwijl muziek van straatmuzikanten klinkt. Vanaf het plein wandelt u in enkele minuten naar de belangrijkste kathedraal van de stad, in de volksmond ook wel La Seu genoemd. Breng zeker een bezoek aan de openbaar toegankelijke dakterrassen van de kerk. Hier komt u oog in oog te staan met het grootste roosvenster van Europa: een enorm rond, rozetvormig glas-in-lood raam met adembenemende kleuren en details. Ook imposant is het veertiende-eeuwse Castell de Bellver, net buiten het centrum: vanaf dit gotische bouwwerk heeft u het mooiste uitzicht van Palma.

Kunsttour op de fiets

Mallorca staat bekend als Europees fietsparadijs en Palma is het startpunt van veel prachtige routes. Het fietspad van de wijk Portopí naar de badplaats El Arenal voert langs de boulevard met uitzicht over zee. Stop onderweg bij het Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma – fietsers krijgen korting op de entree. Dit architectonische hoogstandje (het nieuwe gedeelte is op de resten van een elfde-eeuwse toren gebouwd) huisvest meesterwerken van Miró, Barceló en Picasso. Liefhebbers van moderne kunst zullen het Palau March Museu, gevestigd in het voormalige huis van de welgestelde familie March, waarderen: in de tuin staan sculpturen van Moore, Rodin en Chillida, binnen hangen lithografieën van Dalí.

Lees meer

Lees minder

 

yelp
Palma Mallorca: Hotspots

 

Palma Mallorca: soortgelijke bestemmingen