Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Thornwick Bay, bereikbaar via Humberside
 

Praktische info Humberside, Verenigd Koninkrijk

Vervoer in de stad

Voor bezoekers van de regio Humberside en de stad Kingston-upon-Hull is er niet veel keuze in manieren om van de ene plek naar de andere te reizen. De belangrijkste vorm van openbaar vervoer in Humberside is het busnetwerk, dat de meeste mensen gebruiken voor vervoer in de binnenstad van Hull en de omliggende plaatsen en buitenwijken. Elke bus rijdt volgens een andere dienstregeling, afhankelijk van de betreffende route. Het is daarom het beste om een dienstregeling te bekijken en ritten van tevoren te plannen. Regelmatige treindiensten verbinden Humberside met andere populaire bestemmingen in het VK, zoals Manchester, Doncaster, Birmingham en Nottingham. Een goedkopere optie is om gebruik te maken van de National Express-bussen naar deze steden; hoewel de reistijd onvermijdelijk langer is, zullen reizigers aanzienlijk goedkoper uit zijn. Er zijn verschillende taxibedrijven werkzaam in Humberside en in de omgeving. Hoewel taxi's handig zijn voor het afleggen van korte afstanden en 's avonds laat een snellere reisoptie zijn, kunnen de tarieven behoorlijk hoog zijn op langere afstanden. Bezoekers kunnen ook een auto huren en de meeste internationale autoverhuurbedrijven hebben vestigingen bij de internationale luchthaven van Humberside of in Hull.

Tijdzone

GMT (GMT+1 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Stekkers met drie platte pinnen zijn standaard.

Valuta

De munteenheid is de Britse pond (GBP). Eén pond is 100 pence. Geldautomaten zijn in bijna alle steden te vinden. Visa, MasterCard en American Express worden algemeen geaccepteerd; bezoekers met andere kaarten wordt aangeraden van tevoren de gangbaarheid ervan te controleren bij de creditcardmaatschappij. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij wisselkantoren en grote hotels, maar banken hanteren de beste wisselkoersen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Groot-Brittannië is +44. De dekking voor mobiele telefonie is goed. Internetcafés zijn te vinden in alle grote en kleine steden en op treinstations en luchthavens. Er is op veel plekken wifi beschikbaar.

Alarmnummer

999/112 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Humberside

www.humbersideairport.com

Vervoer naar de stad

De bus 'Humber Flyer' rijdt ongeveer eens per uur, van maandag tot zaterdag, tussen Cleethopres, Grimsby, luchthaven Humberside, Barton en Hull. Het bustarief is £ 3,20 naar Grimsby (£ 5,80 retour) en £ 4,50 naar Hull (£ 6.90 retour) Treinstation Barnetby bevindt zich 4,8 km van de luchthaven en wordt bediend door TransPennine Express en East Midlands Trains.

Autoverhuur

Avis en Europcar hebben balies in de aankomsthal van de terminal.

Luchthaventaxi's

Cable Taxis heeft een balie in het terminalgebouw.

Voorzieningen

De luchthaven beschikt over pinautomaten en geldwisselfaciliteiten, een reisbureau, verschillende restaurants en bars, winkels, een executive lounge en een informatiebalie.

Parkeren

Kort parkeren is mogelijk op parkeerterrein 1. De eerste 15 minuten zijn gratis, daarna is het tarief £ 4,50 voor een uur en £ 8,50 voor twee uur, tot maximaal £ 30 per dag. De tarieven voor lang parkeren zijn £ 35,75 voor een dag, £ 36,85 voor twee dagen, £ 41,25 voor drie dagen, £ 66,55 voor een week, £ 106,15 voor 15 dagen, en £ 4,50 per daaropvolgende dag.

Internet

Er is wifi beschikbaar in de terminal. De eerste 30 minuten zijn gratis, daarna wordt een vergoeding gevraagd.