Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

The Sage Gateshead, Newcastle
 

Praktische info Newcastle, Verenigd Koninkrijk

Vervoer in de stad

Newcastle heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, met voldoende bussen, treinen en taxi´s. Het kan in het weekend de moeite waard zijn om vooraf telefonisch een taxi te bestellen, want de stad kan behoorlijk druk zijn. Newcastle is de geboorteplaats van het eerste snelle lightrail vervoersysteem in het VK, de Tyne and Wear Metro+ is een snelle en efficiënte vorm van vervoer binnen de stad die Newcastle daarnaast verbindt met Gateshead. Er zijn voldoende autoverhuurbedrijven in de stad, hoewel het verkennen van Newcastle te voet waarschijnlijk de beste manier is om alle bezienswaardigheden en geluiden goed in u op te nemen. Er zijn ook verschillende fietspaden en mogelijkheden om een fiets te huren.

Tijdzone

GMT (GMT+1 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Stekkers met drie platte pinnen.

Valuta

De munteenheid is de Britse pond (GBP). Eén pond is 100 pence. Geldautomaten zijn in alle steden te vinden. Visa, MasterCard en American Express worden algemeen geaccepteerd; bezoekers met andere creditcards wordt aangeraden van te voren de gangbaarheid ervan te controleren bij de verstrekker. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij wisselkantoren en grote hotels, maar banken hanteren de beste wisselkoersen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Groot-Brittannië is +44. Mobiele telefoons doen het door het hele land; lokale aanbieders maken gebruik van GSM 1800-netwerken die niet allemaal geschikt zijn voor Amerikaanse dual-band mobiele telefoons. Internetcafés zijn te vinden in alle grote plaatsen en steden, op treinstations en luchthavens, en wifi is vrijwel overal beschikbaar.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999/112

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Newcastle

www.newcastleairport.com

Vervoer naar de stad

Het metrosysteem verbindt de luchthaven met het centraal station van Newcastle en andere delen van de stad. Deze vertrekt om de paar minuten. Er vertrekken ook regelmatig bussen naar het busstation aan Eldon Square.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven zijn onder andere Avis, Europcar, Hertz en Interrent.

Luchthaventaxi's

Buiten de terminal zijn taxi's beschikbaar.

Voorzieningen

De luchthaven van Newcastle heeft winkels, bars en restaurants. Andere faciliteiten zijn onder andere een bank, een geldwisselkantoor, pinautomaten, een bagagedepot, babyverzorgingsruimtes en een speelruimte voor kinderen. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften moeten vooraf contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij of reisbureau.

Parkeren

De terreinen voor kort en snel parkeren bevinden zich recht tegenover de terminal. Het terrein voor middellang parkeren, ligt net iets verder en biedt 15 minuten gratis parkeren voor het ophalen of afzetten van passagiers. De terreinen voor lang parkeren zijn het verst weg van de terminal en bieden de goedkoopste dagelijkse en wekelijkse tarieven. Er zijn kortingstarieven voor boekingen via de website van de luchthaven.

Internet

Er is 45 minuten lang gratis wifi beschikbaar in de terminal.