KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
The Sage Gateshead, Newcastle
 

Praktische info Newcastle, Verenigd Koninkrijk

Vervoer in de stad

Newcastle heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, met voldoende bussen, treinen en taxi´s. Het kan in het weekend de moeite waard zijn om vooraf telefonisch een taxi te bestellen, want de stad kan behoorlijk druk zijn. Newcastle is de geboorteplaats van de Tyne and Wear Metro, een snelle en efficiënte vorm van vervoer binnen de stad die Newcastle daarnaast verbindt met Gateshead. Er zijn voldoende autoverhuurbedrijven in de stad, hoewel het verkennen van Newcastle te voet waarschijnlijk de beste manier is om alle bezienswaardigheden en geluiden goed in u op te nemen. Er zijn ook verschillende fietspaden en mogelijkheden om een fiets te huren. Er zijn ook taxidiensten via apps beschikbaar, zoals Uber.

Tijdzone

GMT (GMT+1 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

De netspanning in het VK is 240 volt, 50 Hz. Stekkers met drie platte pinnen zijn standaard.

Valuta

De munteenheid is de Britse pond (GBP). Eén pond is 100 pence. Geldautomaten zijn in bijna alle steden te vinden. Visa, MasterCard en American Express worden algemeen geaccepteerd; bezoekers met andere kaarten wordt aangeraden van tevoren de gangbaarheid ervan te controleren bij de creditcardmaatschappij. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij wisselkantoren en grote hotels, maar banken hanteren de beste wisselkoersen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Groot-Brittannië is +44. Er is goede mobiele dekking en veel cafés en restaurants bieden gratis wifi aan.

Alarmnummer

999/112 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Newcastle

www.newcastleairport.com

Vervoer naar de stad

Het metrosysteem verbindt de luchthaven met het centraal station van Newcastle en andere delen van de stad. Deze vertrekt om de paar minuten. Er vertrekken ook regelmatig bussen naar het busstation aan Eldon Square.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven zijn onder andere Avis, Europcar, Hertz en Interrent.

Luchthaventaxi's

Buiten de terminal zijn taxi's beschikbaar.

Voorzieningen

De luchthaven van Newcastle heeft winkels, bars en restaurants. Andere faciliteiten zijn onder andere een bank, een geldwisselkantoor, pinautomaten, een bagagedepot, babyverzorgingsruimtes en een speelruimte voor kinderen. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften moeten vooraf contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij of reisbureau.

Parkeren

De terreinen voor kort en snel parkeren bevinden zich recht tegenover de terminal. Het terrein voor middellang parkeren, ligt net iets verder en biedt 15 minuten gratis parkeren voor het ophalen of afzetten van passagiers. De terreinen voor lang parkeren zijn het verst weg van de terminal en bieden de goedkoopste dagelijkse en wekelijkse tarieven. Er zijn kortingstarieven voor boekingen via de website van de luchthaven.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in de terminal.