Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Stadscentrum Manama, Bahrain
 

Praktische info Bahrein, Bahrein

Vervoer in de stad

Hoewel er lange-afstandsbussen zijn die de belangrijkste steden in Bahrein met elkaar verbinden, is er verder weinig lokaal openbaar vervoer beschikbaar. De enige manier om u te verplaatsen zonder een auto te huren, is per taxi. U dient aan te dringen op het gebruik van de meter, hoewel er toeslagen gelden voor ritten in de nachtelijke uren (tussen 22.00 en 06.00 uur) en voor het ophalen van passagiers bij hotels of op de luchthaven. Taxi's zijn eenvoudig te vinden in de hoofdstraten of bij taxistandplaatsen. Het huren van een auto is de enige praktische manier om Manama te verkennen, wat niet als voetgangervriendelijk wordt beschouwd en geen trottoirs kent.

Tijdzone

GMT+3.

Netspanning

Netspanning in Bahrein is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Britse drie-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid is de Bahreinse dinar (BHD). De Bahreinse dinar is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar met een wisselkoers van US$ 1=BD 0,375. Geld kan worden ingewisseld bij geldwisselkantoren, commerciële banken in Manama of bij geldwisselaars in souks. Geldautomaten zijn in de grote steden te vinden. Creditcards worden algemeen geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Bahrein is +973. Er zijn geen netnummers voor steden of regio's. Openbare telefooncellen waren ooit overal te vinden, sommige werken op telefoonkaarten en sommige op munten, maar worden steeds vaker verwijderd omdat ze weinig gebruikt worden. De dekking voor mobiele telefonie is goed. De meeste grote hotels in Manama beschikken over internet.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Bahrein

www.bahrainairport.com

Vervoer naar de stad

Veel hotels beschikken over busjes om hun gasten op te halen van en weg te brengen naar de luchthaven. Er gaat ongeveer één keer per uur een bus naar het busstation in Muharraq.

Autoverhuur

Budget, Europcar, Hanco, Hertz, Oscar, National, Avis, Gulf, Sixt, Al Obaisi en andere bedrijven zijn werkzaam op de luchthaven van Bahrein.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar buiten de terminal, maar zij laten buitenlanders vaak te veel betalen. Het is beter om telefonisch een taxi met een meter te bestellen. De rit naar Manama duurt ongeveer 15 minuten.

Voorzieningen

Faciliteiten zijn onder andere banken en geldwisseldiensten, restaurants, cafés en bars, geschenkwinkels, een postkantoor, communicatiecentra, een toeristeninformatiebalie en een ruimte om te bidden. Het taxfreewinkelcomplex van Bahrein wordt internationaal geroemd. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed.

Parkeren

Er is gelegenheid tot kort en lang parkeren voor de terminal. De kassa's bij de uitgangen zijn 24 uur per dag geopend. Betalen met creditcard is niet mogelijk, u kunt alleen contant betalen. Er rijdt een gratis shuttlebus tussen de terminal en de parkeerterreinen voor lang parkeren.

Internet

In de hele terminal is gratis wifi beschikbaar.