Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

De legendarische piramides van Egypte, Caïro
 

Praktische info Caïro, Egypte

Vervoer in de stad

Het meest efficiënte en betrouwbare openbaar vervoer in Caïro is de metro, met als bijkomend voordeel dat het zeer gunstig is. De route verbindt Helwan in het zuiden van de stad met het noorden. Er is ook een metrolijn tussen Gizeh en Shubra. De eerste twee wagons zijn gereserveerd voor alleen vrouwen. De straten van Caïro zijn ruim voorzien van taxi's die voorzien zijn van tariefmeters, maar deze meestal niet gebruiken. De tarieven variëren en er moet van te voren over worden onderhandeld; de taxi's worden meestal gedeeld. Taxi's vanaf hotels kosten vaak het dubbele van taxi's die op straat zijn aangeroepen. De bus- en minibusdiensten die werkzaam zijn in de stad worden als gevaarlijk beschouwd voor toeristen omdat ze overvol zijn en omdat er zakkenrollers aanwezig zijn. In bussen is ook een elementaire kennis van het Arabisch nodig om te kunnen reizen. Wandelen is een redelijk goede optie om de sfeer van Caïro op te snuiven, maar wees gewaarschuwd: de straten zijn niet gemarkeerd en kaarten zijn niet echt behulpzaam, dus het is niet moeilijk om te verdwalen. Autorijden in Caïro is niet voor angsthazen omdat niet veel verkeersregels worden nageleefd, het verkeer altijd druk is en de straten slecht worden aangegeven.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+2.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De munteenheid is de Egyptische pond (EGP). Eén pond is 100 piaster. De grotere hotels en restaurants accepteren de gangbare creditcards. Banken zijn doorgaans gesloten op vrijdag en zaterdag, maar particuliere geldwisselkantoren, Forex genaamd, zijn dagelijks geopend, en banken in de grote hotels zijn 24 uur open. De Cairo-filialen van de Egyptian British Bank en de Banque Misr hebben nu ook geldautomaten die Visa, MasterCard en Cirrus accepteren, en deze kunnen in de belangrijkste toeristengebieden meestal snel gevonden worden.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Egypte is +20. Hotels rekenen hoge kosten voor internationaal bellen; het is goedkoper om internationaal te bellen vanuit de 24-uurs PTT-kantoren (Post, Telefonie en Telegrafie) in de grote steden. Voor het opvragen van internationale telefoonnummers belt u 120. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van GSM 900 netwerken en hebben roamingovereenkomsten met alle belangrijke operators. In de belangrijkste toeristengebieden zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 122 (politie), 126 (toeristenpolitie), 123 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Caïro

www.cairo-airport.com

Vervoer naar de stad

Er zijn taxi's beschikbaar buiten de aankomsthal. De rit van naar het centrum van Caïro duurt ongeveer 45 minuten. Een luchthavenshuttlebus is een handige manier om van de luchthaven naar het centrum van Caïro te reizen en naar de piramiden van Gizeh te reizen. Openbare bussen en tourbussen met airconditioning vertrekken ook regelmatig vanaf terminal 1.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven zijn onder andere Avis, Budget, Europcar en Hertz.

Luchthaventaxi's

De taxi's zijn voorzien van tariefmeters, maar deze worden meestal niet gebruikt. De tarieven variëren en er moet van te voren over worden onderhandeld. De taxi's in Caïro zijn zwart met wit.

Transfer tussen terminals

De twee terminals bevinden zich 3 km uit elkaar en zijn met elkaar verbonden via een gratis shuttlebus die ongeveer elk half uur vertrekt.

Voorzieningen

Faciliteiten zijn onder andere een restaurant en verschillende cafetaria's, banken en pinautomaten, een geldwisselkantoor, apotheken/drogisten, een internetcafé in terminal 1, vijfsterrenlounges voor zakelijke en eersteklaspassagiers, rookruimtes (terminal 1), toeristeninformatiebalies en reisbureaus. Er zijn tevens taxfreewinkels aanwezig.

Parkeren

Er is parkeergelegenheid naast terminal 1 voor EGP 5 per uur.

Internet

Er is wifi, maar het signaal is vaak onbetrouwbaar.