KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De Sjeik Zayedmoskee in Abu Dhabi
 

Praktische info Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Vervoer in de stad

In Abu Dhabi is een groot aantal taxi's (met meter) te vinden, die zeer redelijk zijn geprijsd. Dit is de beste manier om de stad en de wijdere omgeving te verkennen. Er zijn ook taxi's zonder meter. Als u hiervan gebruik maakt, kunt u het beste van te voren een prijs afspreken. De meeste taxichauffeurs spreken Engels. Vergeet niet dat extra kosten kunnen worden gerekend voor airco in de taxi. Er is een beperkt bussysteem, maar deze volgt geen vaste routes. De meeste hotels bieden busdiensten naar de voornaamste bestemmingen, waaronder de luchthaven. De huur van een auto of limousine is iets duurder, maar de brandstof is natuurlijk goedkoop. Autorijden kan in de Emiraten echter een huiveringwekkende ervaring zijn, met een gevestigde hiërarchie qua voorrangsregels, dus u kunt het beste een voertuig met lokale chauffeur huren. Daarnaast is er het handige Abu Dhabi Metro Rail-systeem ter ontlasting van verkeerscongestie. Het biedt optimale verbindingen tussen Abu Dhabi Island en de buitenwijken.

Tijdzone

GMT+4.

Netspanning

Netspanning is 220-240 volt, 50 Hz. Over het algemeen worden de platte stekkers met drie pinnen gebruikt.

Valuta

De munteenheid van de Verenigde Arabische Emiraten is de dirham (AED). Eén dirhamo is 100 fils. Er zijn geen valutaregels in de VAE en alle belangrijke valuta worden probleemloos gewisseld bij banken en in grote hotels. De dirham is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. De beste wisselkoersen zijn te vinden bij particuliere geldwisselaars die overal gevestigd zijn, met name in de populaire souks (markten) en winkelcentra. De meeste gangbare creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Overal in de VAE zijn geldautomaten. Banken zijn doorgaans geopend van zaterdag tot donderdag van 08.00 uur tot 15.00 uur, maar sommige banken zijn ook open tot 20.30 uur na een middagpauze.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Arabische Emiraten is +971. Lokale mobiele netwerken bieden goede dekking door het hele land. Startpakketten voor toeristen, met SIM-kaart en beltegoed, zijn te koop bij aankomst op de luchthaven en zijn drie maanden geldig. Overal in het land zijn internetcafés te vinden, en de meeste hotels beschikken over supersnel internet. De via internet beschikbare informatie en websites worden gecensureerd als ze door de autoriteiten als onwenselijk worden beschouwd.

Alarmnummer

998 (ambulance), 999 (algemeen alarmnummer en politie), 997 (brandweer).

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Abu Dhabi

www.abudhabiairport.ae/english/

Vervoer naar de stad

De groen met witte A1-bus gaat naar de stad en stopt buiten de aankomsthal bij terminals 1 en 2. Hij vertrekt elke 40 minuten, 24 uur per dag. De reistijd naar de stad bedraagt ongeveer 40 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd op de luchthaven zijn onder andere Thrifty, Avis, Budget en Europcar.

Luchthaventaxi's

Buiten de aankomsthal zijn meer dan voldoende taxi's beschikbaar. De reis naar Abu Dhabi duurt ongeveer 30-35 minuten.

Transfer tussen terminals

Luchthaven Abu Dhabi beschikt over een stadsterminal waar passagiers tot wel 12 uur voor een vlucht kunnen inchecken en vanwaar ze met een shuttlebus naar de luchthaven worden gebracht. De drie terminals op de luchthaven bevinden zich op loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

De stadsterminal biedt een zakencentrum met internettoegang, douches, pinautomaten, een taxfreewinkel, restaurants en een viplounge. Faciliteiten op de luchthaven zelf zijn onder andere taxfreewinkels, een ontmoetings- en assistentieservice, een viplounge, een apotheek, een medische dienst, geldautomaten, wisselkantoren, restaurants en cafés, een zakencentrum en een postkantoor.

Parkeren

Er zijn vele verschillende parkeermogelijkheden op de internationale luchthaven van Abu Dhabi: kort parkeren bevindt zich handig nabij de terminal en kost AED 20 per uur; meerdaags parkeren is beschikbaar tegen tarieven variërend van AED 800 voor vier dagen tot AED 1200 voor een week en lang parkeren kost AED 120 per dag (vanaf het parkeerterrein voor lang parkeren, dat verder weg is, rijden gratis shuttlebussen naar de terminals).

Internet

De internationale luchthaven Abu Dhabi biedt gratis toegang tot wifi.