Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Georgia Aquarium, Atlanta
 

Praktische info Atlanta, Verenigde Staten

Vervoer in de stad

Treinen en bussen gaan naar de meeste delen van Atlanta, maar ze zijn niet altijd de gemakkelijkste manier om de stad te verkennen en buiten de directe stadsgrenzen zijn de diensten beperkt. Het MARTA (Metropolitan Atlanta Rapid Transit Authority)-netwerk is goedkoop, veilig en goed geïntegreerd, maar reizen kunnen lang duren. Een MARTA-kaartje voor een enkele reis, dat overal binnen het systeem geldig is, kost rond de $ 2,50. Er zijn week-, weekend, en bezoekerskaarten beschikbaar voor verschillende tarieven. Atlanta is een stad die wordt beheerst door auto's, er is dus voldoende parkeergelegenheid, vooral bij toeristische attracties, maar het verkeer op de snelwegen en in het centrum kan erg druk zijn, met name tijdens het spitsuur. Tijdens conventies en grote sport- en entertainmentevenementen is het gemakkelijker om het openbaar vervoer te gebruiken. 'The Buc' wordt gerund door BATMA; het is een gratis shuttlebusdienst die de twee MARTA-treinstations verbindt met vele hotels, winkelgebieden en bedrijven in de stad. Er zijn taxi's beschikbaar, maar het is gemakkelijker om er eentje telefonisch te bestellen dan om er eentje op straat te vinden. U vindt ze ook bij taxistandplaatsen in de stad. Bezoekers moeten oppassen voor illegale taxi's en vrouwen die 's avonds of 's nachts alleen reizen moeten telefonisch een taxi bestellen.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van maart tot november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Eén Dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land en alle stedelijke gebieden, maar de kans is groot dat uw eigen telefoon het niet doet, tenzij deze van het tri-bandtype is. In de meeste plaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 911

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Hartsfield-Jackson Atlanta

www.atlanta-airport.com

Vervoer naar de stad

De luchthaven wordt bediend door de treinen en bussen van de lokale Metropolitan Atlanta Rapid Transit Authority (MART). Kaartjes naar het centrum van Atlanta kosten $ 2,50 en de reis duurt ongeveer 20 minuten. Andere opties, zoals taxi's, shuttlebussen en limousines zijn allemaal beschikbaar vanaf het Ground Transportation Center, nabij de bagageband in de aankomsthal.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd op de luchthaven zijn onder andere Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National en Thrifty.

Luchthaventaxi's

Taxi´s zijn beschikbaar bij het Ground Transportation Center, nabij de bagageband in de aankomsthal. De vaste prijs van de luchthaven naar het centrum van Atlanta is $ 30 en er geldt een toeslag van $ 2 per persoon, bij twee of meer passagiers.

Transfer tussen terminals

De twee terminals en zes hallen zijn verbonden via een ondergronds winkelcentrum van 1,6 km. Reizigers kunnen ervoor kiezen om te lopen, een loopband of het innovatieve transitsysteem te gebruiken.

Voorzieningen

De luchthaven biedt meer dan 200 gelegenheden voor diensten, voedsel, dranken en om te winkelen. Andere diensten zijn onder meer geldwisselkantoren en pinautomaten, internettoegang, vergaderruimtes en mobiele telefoonverhuur. Overige faciliteiten zijn onder andere een kapel voor verschillende religies, rookruimtes, een postkantoor en conciërgediensten.

Parkeren

Parkeren kost $ 3 per uur, maar dagtarieven variëren van $ 16 tot $ 36, afhankelijk van de afstand naar de terminal. De parkeerterreinen vóór de terminals hebben een uurtarief en zijn de gemakkelijkste manier om te parkeren voor halen en brengen. Er zijn ook terreinen voor meerdaags parkeren naast de hoofdterminal van de luchthaven, en goedkopere parkeerterreinen in de buurt. De Park & Ride-parkeerterreinen zijn het goedkoopst en zijn bereikbaar met reguliere shuttlebussen.

Internet

Er is in de hele terminal gratis wifi beschikbaar.