KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Praktische info Chicago, Verenigde Staten

Vervoer in de stad

Chicago beschikt over een van de grootste openbaar vervoersysteem van het land en rondreizen in de stad is snel en eenvoudig met een uitvoerig netwerk bestaande uit trein- en busroutes. Het treinsysteem staat bekend als de L; de meeste bezoekers gebruiken alleen de L, maar bussen rijden ook naar alle delen van de stad, inclusief de buitenwijken, zij het iets minder regelmatig. De meeste treinen rijden 24 uur per dag, met nachtdiensten die het tussen middernacht en 05.00 uur overnemen op sommige lijnen. De Metra forensentreinen verbinden de stad met de verafgelegen buitenwijken, waaronder Lake Michigan, Hyde Park en McCormick Place. Tijdens de zomermaanden is er een gratis trolleysysteem in het centrum, dat de beste culturele attracties, winkelgebieden en toeristische bestemmingen van Chicago met elkaar verbindt. Taxi's zijn eenvoudig te vinden en de metertarieven zijn redelijk voor korte ritjes. Hoewel de verkeersdrukte niet zo erg is als in andere grote steden (behalve in het spitsuur), is parkeren duur en zijn parkeerplekken moeilijk te vinden.

Tijdzone

GMT-6 (GMT-5 van maart tot november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de driepinsstekkers (met twee platte pinnen naast elkaar en één ronde pin) zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Een dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land, met name alle stedelijke gebieden. In de meeste kleine en grote steden zijn internetcafés te vinden en wifi is op veel plekken beschikbaar.

Alarmnummer

911 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven O'Hare

www.flychicago.com

Vervoer naar de stad

De Blue Line-treinen rijden 24 uur per dag en om de paar minuten tussen de luchthaven en het centrum van Chicago. De rit duurt ongeveer 50 minuten. Om veiligheidsredenen wordt reizigers afgeraden de Blue Line 's nachts te gebruiken. Bezoekers kunnen ook de Pace-busdienst gebruiken om in het centrum van Chicago te komen. Taxistandplaatsen bevinden zich buiten de aankomsthal van elk van de luchthaventerminals. Het tarief is ongeveer $ 40 voor de 30-45 minuten durende rit van de luchthaven naar het centrum van Chicago.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Hertz en National.

Luchthaventaxi's

Er staan buiten voldoende taxi's met een meter. Een taxirit naar het centrum van Chicago duurt ongeveer 30-45 minuten en kost ongeveer $ 40. Wees erop voorbereid dat u in het spitsuur wellicht het dubbele moet betalen.

Transfer tussen terminals

Een gratis automatisch spoorsysteem, het Airport Transit System, verbindt alle terminals met elkaar.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere restaurants, bars, winkels, taxfreewinkels, geldwisselkantoren, een bank en pinautomaten. De Hilton Athletic Club biedt een fitnessruimte, sauna, stoombad en massages. Er is een medisch centrum, een verschoonruimte voor baby's, een speelruimte en een 24-uurskapel voor allerlei geloven. Er zijn ook veel kunstexposities op de luchthaven en u kunt er bovendien de "Urban Garden" bezoeken, de eerste hydroponische tuin ter wereld die zich op een luchthaven bevindt.

Parkeren

Parkeren bij O'Hare Chicago is verdeeld over hoofdterreinen, internationale terreinen, voordelige terreinen en valet terreinen, met een extra gratis mobiele telefoon-terrein voor halen en brengen. De tarieven variëren van ongeveer $ 2 per uur voor de hoofdterreinen, of $ 5 voor twee uur op het internationale terrein, tot $ 17 per dag op de voordelige terreinen. Er is tevens valet parking beschikbaar.

Internet

Er is wifi beschikbaar op de luchthaven via Boingo. Passagiers kunnen internettegoed kopen voor $ 6,95, waarmee ze 24 uur lang kunnen browsen, of kunnen 30 minuten gratis internetten.

Luchthavens in de buurt