Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Victoriaanse huizen, San Francisco
 

Praktische info San Francisco, Verenigde Staten

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoersysteem in San Francisco heet MUNI. Dit bedrijft runt bussen, elektrische trolleybussen en de beroemde kabelwagens, alsook metro-'streetcars' (trams). Dit zijn ondergrondse treinen die trams worden als ze boven de grond komen. MUNI biedt toegang tot alle delen van de stad. Er is gepast geld nodig om te betalen en hetzelfde tarief geldt voor alle diensten met uitzondering van de kabeltrams, die duurder zijn. Houd er rekening mee dat kabeltrams een bewegend nationaal monument zijn. Ze zijn daarom erg populair en druk. Ze kunnen moeilijk te betreden zijn en het kan lang duren voor u uw bestemming bereikt. Treinen en bussen van MUNI rijden 24 uur per dag, met minder ritten na middernacht. Bussen zijn 's nachts niet altijd even veilig. Het andere vervoersysteem, BART genaamd, is een snel en goedkoop metro-/treinnetwerk dat de stad verbindt met de East Bay en de luchthaven. Er zijn ook taxi's beschikbaar in de stad, maar ze kunnen lastig te vinden zijn, vooral in de spitsuren. Overdag is de beste optie vaak om te voet te gaan, zoals vele lokale bewoners ook doen. Wees echter voorbereid op het beklimmen van enkele heuvels.

Tijdzone

GMT-8 (GMT-7 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Eén Dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land en alle stedelijke gebieden, maar de kans is groot dat uw eigen telefoon het niet doet, tenzij deze van het tri-bandtype is. In de meeste plaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 911

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven San Francisco

www.flysfo.com

Vervoer naar de stad

De snelle treindienst Bay Area Rapid Transit (BART) verbindt de luchthaven met het stadscentrum en biedt aansluiting op de forensentreindienst Caltrain bij Milbrae Station, van waaruit regelmatig treinen vertrekken naar het centrum van San Francisco en San José. Bus 292 van SanTrans Service vertrekt om de 30 minuten naar het stadscentrum en de buitenwijken. Er zijn ook deelbusjes, die een deur-tot-deur-dienst leveren en goedkoper zijn dan taxi's. Reserveringen zijn soms nodig voor vervoer na 23.00 uur.

Autoverhuur

De AirTrain verbindt de terminals met het autohuurcentrum. Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Naional, Thrifty en Hertz.

Luchthaventaxi's

Taxi's kosten ongeveer $ 45 - $ 65 voor de rit van een uur naar het stadscentrum, hoewel deze tarieven zeer afhankelijk zijn van de verkeersdrukte. Er zijn luchthavenmedewerkers aanwezig bij de taxistandplaats buiten alle terminals om passagiers te helpen. Taxichauffeurs verwachten $ 4-5 fooi.

Transfer tussen terminals

De AirTrain-lightraildienst werkt op twee lijnen: de rode lijn verbindt alle terminals, garages en het BART Station met elkaar en de blauwe lijn sluit aan op het autohuurcentrum. De AirTrain rijdt echter niet daar het terrein voor lang parkeren van de luchthaven.

Voorzieningen

Er zijn banken, geldwisselkantoren en pinautomaten aanwezig. De voorzieningen voorgehandicapten zijn zeer goed. Overige voorzieningen zijn een bagagedepot, een medische kliniek, bars en restaurants, taxfreeshops, een kinderopvang en luierverschoonfaciliteiten, postbussen, wifi, toeristeninformatie en hotelreserveringen. Er zijn ook een museum, een bibliotheek, een kunstgalerij en een museum voor luchtvaarthistorie in de terminal.

Parkeren

Het tarief voor kort parkeren bedraagt $ 2 voor de eerste 20 minuten en loopt op tot $ 36 per 24 uur. Overige dagtarieven variëren van $ 28 per dag in het internationale parkeergebied of $ 18 op het terrein voor lang parkeren.

Internet

Alle vier de terminals hebben gratis wifi.