Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Nossa Senhora do Brasil, Sao Paulo
 

Praktische info Sao Paulo, Brazilië

Vervoer in de stad

In een enorme stad zoals São Paulo kan het verkeer vast komen te zitten, met spitsuren tussen 06.00 en 09.00 uur en 16.00 tot 20.00 uur. Autorijden in de stad wordt niet aanbevolen, aangezien parkeren net zo'n groot probleem is als de verkeersdrukte. Er zijn honderden bussen die door de stad rijden, maar deze kunnen overvol zijn en langzaam zijn tijdens de spitsuren. De bussen stoppen niet tenzij ze worden aangehouden vanaf het trottoir en zakkenrollers zijn alom aanwezig. Het metrosysteem is doorgaans de snelste manier om rond te reizen in São Paulo. Het metrosysteem bestaat uit vijf lijnen met verschillende kleuren: Lijn 1 (blauw), lijn 2 (groen), lijn 3 (rood), lijn 4 (geel) en lijn 5 (lila). Deze lijnen rijden allemaal van zondag tot en met vrijdag van 04.40 uur tot middernacht en op zaterdag tot 01.00 uur op de meeste lijnen. De Bilhete Único is een smartcard die het eenvoudig maakt om te betalen voor vervoer per bus, metro en trein in São Paulo. U kunt deze kopen bij metrostations en ze opladen met krediet voor het openbaar vervoer bij krantenkiosken. Taxi's zijn ruim beschikbar en absoluut cruciaal in het donker. Witte taxi's zijn te vinden bij standplaatsen nabij belangrijke locaties en centrale gebieden. Radiotaxi's hebben een betere reputatie en genieten de voorkeur van toeristen, maar zijn duurder en moeten telefonisch besteld worden. São Paulo is groot en uitgebreid. U kunt niet overal naartoe lopen, maar de verschillende wijken zijn op zichzelf eenvoudig te voet te verkennen en overdag doorgaans veilig.

Tijdzone

GMT-3 (GMT-2) tussen de derde zondag in oktober en de derde zondag in februari)

Netspanning

Het voltage in Brazilië loopt zeer uiteen, soms zelfs in één en dezelfde stad. De betere hotels beschikken over 220 volt, 60 Hz. Voor alle andere gevallen zijn transformators te koop in elektronicazaken. Stekkers met twee pinnen en een aardingspin zijn standaard.

Valuta

De Braziliaanse munteenheid is de real (BRL). In de meeste toeristische gelegenheden wordt de Amerikaanse dollar ook geaccepteerd. In de grote steden kunnen buitenlandse valuta worden ingewisseld bij banken of cambios. Er is een uitgebreid netwerk aan geldautomaten in het land en de meeste gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd. American Express wordt meestal niet geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Brazilië is +55. In de toeristische gebieden zijn hotels, cafés en restaurants te vinden die gratis wifi aanbieden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie. In iedere stad is een centrale belwinkel, Posto Telefonico genaamd, waar internationaal kan worden gebeld. Openbare telefooncellen zijn schaarser geworden met de komst van de mobiele telefoon.

Alarmnummer

Alarmnummers: 190 (politie), 192 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Governador André Franco Montoro

http://www.gru.com.br/en-us/

Vervoer naar de stad

Er vertrekken EMTU-bussen van de luchthaven GRU naar de luchthaven Congonhas, Praça da República, de busterminal Tietê en Barra Funda, Itaim Bibi, Circuit Paulista en Brooklin Novo. Er is een luchthavenshuttlebus die passagiers afzet bij de belangrijkste hotels. Buiten de terminals zijn taxi's beschikbaar.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis, Hertz, Localiza, Movida en Unidas.

Luchthaventaxi's

Buiten de terminals zijn taxi's beschikbaar. Bezoekers wordt geadviseerd gebruik te maken van Guarucoop-taxi's. Deze zijn vaak iets duurder, maar zorgen voor gemoedsrust.

Transfer tussen terminals

Terminal 1 is klein en hier vertrekken alleen binnenlandse vluchten. Een gratis shuttlebus verbindt de terminal met terminal 2 en 3, die via een voetpad met elkaar verbonden zijn. Er is nog een vierde terminal waar grote luchtvracht wordt verwerkt; deze terminal is verboden voor passagiers.

Voorzieningen

Er zijn een aantal bars, restaurants en winkels op de luchthaven. Er zijn banken, geldwisselfaciliteiten, postdiensten, cadeauwinkels, restaurants, bars, cafés en pinautomaten beschikbaar en er zijn wereldbollen verkrijgbaar om cadeau te doen. Voor arriverende passagiers zijn er vóór de douane taxfreewinkels. Ook zijn er balies voor toeristische informatie en zakelijke faciliteiten en vergaderruimtes in nabijgelegen hotels.

Parkeren

Er is parkeergelegenheid aanwezig in diverse parkeergebouwen rond de terminals, waaronder standaard- en eersteklasopties.

Internet

Er is vier uur gratis wifi beschikbaar in alle terminals.