KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Monument La Rotonda, Guayaquil
 

Praktische info Guayaquil, Ecuador

Vervoer in de stad

Guyaquil beschikt over een modern bussysteem, dat het grootste deel van de stad beslaat en een goedkope, eenvoudige manier van vervoer biedt voor bezoekers. Er zijn ook taxi's beschikbaar, maar het is noodzakelijk om vooraf een prijs overeen te komen, omdat toeristen vaak teveel in rekening wordt gebracht. Autorijden in Ecuador kan zenuwslopend zijn, maar veel populaire locaties kunnen worden bezichtigd via een wandeltocht langs de Guayas-rivier.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT-5.

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Stekkers met twee platte pinnen zijn standaard.

Valuta

De officiële munteenheid in Ecuador is de Amerikaanse dollar (USD). Het is aan te raden om als bezoeker Amerikaanse bankbiljetten mee te nemen, want buitenlandse valuta zijn moeilijk in te wisselen buiten Quito, Guayaquil en Cuenca. Kleine coupures in goede staat zijn buiten de grote steden het eenvoudigst in te wisselen. In de grote centra kunnen de meeste valuta bij banken en wisselkantoren (casas de cambio) worden gewisseld tegen variabele provisiekosten. Geldautomaten zijn te vinden in de steden, en de gangbare creditcards worden geaccepteerd in toeristengebieden en grote hotels, hoewel er vaak een commissie van 6-8% wordt gerekend.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Ecuador is +593. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

101 (politie); 131 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven José Joaquín de Olmedo

www.tagsa.aero

Vervoer naar de stad

De lokale busdienst verbindt de luchthaven met de hoofdbusterminal in het centrum van de stad. Veel hotels bieden shuttlebusdiensten.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd op de luchthaven zijn onder andere Avis, Budget, Hertz, Localiza en Thrifty.

Luchthaventaxi's

Geautoriseerde taxi's zijn op elk tijdstip van de dag te vinden buiten de terminal.

Transfer tussen terminals

De twee terminals bevinden zich op korte loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

De luchthaven beschikt over bagagetrolleys, informatiebalies, restaurants, geldwisseldiensten, een bank, pinautomaten, viplounges, reisbureaus, bagage-inpakdiensten en bagage-opslag, massagetherapie en verschillende souvenirwinkels en eetgelegenheden.

Parkeren

Parkeren is de eerste 15 minuten gratis en kost vervolgens US$ 1,20 per uur en US$ 14,40 per dag.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar.