Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Amsterdam heeft eindelijk uitzicht

Amsterdam heeft er een topattractie bij. De A’DAM Toren in het hippe Amsterdam-Noord voorziet de stad eindelijk van een gedegen uitzichtplatform. Met een 360-uitzicht over de stad, een ‘Over the Edge’-schommel, een cocktailbar en een fantastisch restaurant is er reden te meer om de oversteek te maken vanaf het Centraal Station.

Initiatiefnemer Sander Groet kreeg het idee toen hij op wereldreis was. ‘Ik zat in Australië op het zoveelste skydeck en dacht: waarom heeft Amsterdam dit niet?’ Groet wist dat achter de voormalige Shell-toren een braakliggend terrein lag en begon vanuit internetcafés te mailen met de gemeente Amsterdam om zijn plannen uiteen te zetten. Het plan leek rond maar toen brak in 2008 de crisis uit en kwamen alle nieuwbouwplannen stil te liggen. In 2012 organiseerde de gemeente Amsterdam een pitch voor de leegstaande Shell-toren. Groet zocht contact met zijn ex-business partner bij ID&T Duncan Stutterheim en Hans Brouwer van MassiveMusic en legde een plan neer waar de gemeente niet omheen kon. Het uiteindelijke resultaat is de multifunctionele A’DAM Toren.

Het uitzichtplatform op de A’DAM Toren
Het uitzichtplatform op de A’DAM Toren

Amsterdam

Quotes uit bekende songteksten

Zingen in de parkeergarage

Muziek is het centrale thema van de A’DAM Toren. En dat begint al in de parkeergarage,  waar quotes uit bekende songteksten de muren sieren. Aan de bezoeker de taak om te raden om welke liedjes het gaat. Elk bedrijf in de toren heeft een raakvlak met muziek. Zo heeft gitaarfabrikant Gibson hier een marketingvestiging en hebben ook ID&T en MassiveMusic in A’DAM hun thuis. Met de naam van de toren is ook gespeeld. Behalve dat A’DAM een veelgebruikte afkorting voor Amsterdam is, staan de letters ook voor Amsterdam Dance and Music.

Wat informatie bij het uitzicht

De kroon op het werk: de Lookout

Een ongeëvenaard uitzicht op Amsterdam: vanaf het observatiedek kijkt u uit over de grachten, herenhuizen en havens van de hoofdstad. Een uitzicht dat zelfs menig Amsterdammer niet kent. In een vette ‘lift experience’ met ledlicht en geluidseffecten worden bezoekers in 25 seconden naar het platform gebracht. Het uitzicht vanaf het dak wordt verrijkt met interactieve zuilen die informatie geven over de cultuur en geschiedenis van Amsterdam. Wilt u even over het randje kijken? Stap dan in de gigantisch schommel ‘Over the Edge’. Dan is het uitzicht letterlijk adembenemend.

De lift experience
Genieten met een goed glas wijn

Eten met de stad als filmdecor

Op de 19de etage ligt het ronddraaiende restaurant Moon. De stad trekt tijdens het diner  als een film aan u voorbij. Een verdieping hoger bevindt zich de elegante panoramabar, die toepasselijk Ma’dam heet. En vanaf 10 uur ’s avonds verandert de hoogste bar van Amsterdam in de hoogste club van Amsterdam met lekkere beats en de beste dj’s. Zoekt u het liever  ‘underground’? In de kelder van A’DAM zit nachtclub Shelter gevestigd waar tot in de late uurtjes gedanst kan worden.

Amsterdam by night

Slapen bij Sir Adam

Ook voor een overnachting hoeft u de toren niet te verlaten. Het luxueuze urban boutique hotel Sir Adam zorgt ervoor dat u na uw diner een lange nacht dansen heerlijk kunt uitrusten in stijlvolle kamers. In de lobby op de begane grond bevindt zich tevens The Butcher Social Club; een restaurant met een terras aan de rivier waar ook niet-hotelgasten 24/7 kunnen neerstrijken. Een uitnodigende ruimte voor zowel locals als reizigers.

Overnachten kan ook in de A’DAM Toren

Foto credits

  • Quotes uit bekende songteksten: Iris van den Broek
  • Wat informatie bij het uitzicht: Dennis Bouman
  • De lift experience: Dennis Bouman
  • Genieten met een goed glas wijn: Dennis Bouman
  • Amsterdam by night: Dennis Bouman