KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Artistieke hotspot

Pal achter het beroemde Taksimplein, in het district Beyoğlu, ligt de wijk Cihangir. De kleine, smalle straatjes, parken en pleintjes zijn karakteristiek voor deze leuke buurt. Cihangir is de wijk waar lokale kunstenaars, schrijvers en intellectuelen graag verpozen. In de vele cafeetjes en op de altijd volle terrassen bespreken ze hun nieuwste projecten of filosoferen ze wat over het leven.

Cihangir, wat ‘veroveraar’ betekent, is vernoemd naar de zoon van sultan Süleyman I, die in de 16de eeuw de scepter over het Ottomaanse rijk zwaaide. Inmiddels is Cihangir een oord geworden voor de bohémiens. De mix van 19de-eeuwse woningen met gepleisterde gevels in allerlei kleuren schept een bijzondere atmosfeer. Het samenspel tussen galeries, chique boetieks en het bruisende uitgaansleven maken van Cihangir een hotspot. Het heeft iets weg van SoHo in New York of Montmartre in Parijs.

Cihangir Moskee in Istanbul
Cihangir Moskee in Istanbul

Istanbul

Susam Cafe

Huiselijk gezellig

Susam Cafe doet een beetje denken aan café Central Perk uit de tv-serie ‘Friends’. Het is een populaire, lokale bar met veel vaste klanten, uiteenlopend van hippe jongeren tot doorgewinterde correspondenten van buitenlandse kranten. In het allegaartje van stoelen, banken en tafels, die van Susam een gemoedelijke huiskamer maken, drinken ze koffie, bier, wijn en cocktails. Susams Egili Mojito (‘Egeïsche mojito’) is beroemd, de andere grote attractie is het sfeervolle terras.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Susam Sokak 11, Istanbul

Boho chic

Laid-back, artistiek, rustig: meer bohémiens dan Smyrna worden de cafés in Cihangir niet. Het meubilair in deze voormalige antiekwinkel bestaat uit een ouderwetse, klassieke ratjetoe van houten tafels, staande lampen en heerlijk comfortabele stoelen. Toch drinken de schrijvers, toneelspelers, journalisten en expats liever ontspannen een borreltje aan de bar. Maar ook aan de tafeltjes buiten op het terras, onder de luifels of het bladerdak van de platanen, kunt u de avond zalig doorbrengen.

+ Lees meer

“Terug in de tijd onder het genot van een borrel”

Bekijk op de kaart

Akarsu Caddesi 29, Istanbul
De binnentuin van White Mill

Happy hour in de tuin

Een andere lokale favoriet is White Mill. Wie de bescheiden entree ziet zou niet zeggen dat er achter de deur een trendy, modern café schuilgaat, met 2 verdiepingen en een geweldige binnentuin. Het is in White Mill de hele dag druk, hoewel het er ’s avonds pas echt goed tot leven komt. Tijdens het happy hour nippen de gasten van experimentele cocktails als een peer-martini of een grapefruit-margarita. Ook op zondagmiddag, wanneer vriendengroepen hier samenkomen, is White Mill ontzettend gezellig.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Susam Sokak 13, Istanbul