Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

  • Reisgids >
  • Mooie spots van Tour de France 2015
 

Mooie spots van Tour de France 2015

Binnenkort valt weer het startschot voor de wielerwedstrijd aller wielerwedstrijden en 2015 belooft een bijzondere editie te worden van de Ronde van Frankrijk. Op 4 juli begint de race voor de 6e keer in de Tourgeschiedenis in Nederland. Behalve Utrecht en Zeeland trekt het peloton dit jaar onder meer door België, Noord-Frankrijk, Normandië, de Pyreneeën, de Ardèche en natuurlijk de Franse Alpen.

Het is een feestje om een keer echt te hebben meegemaakt: de picknicks in de berm, de enthousiaste toeschouwers langs het asfalt en de uitbundige reclamekaravaan die de fietsers voorgaat. Maar waar kunt u het beste zijn? De aankomst in Parijs is spectaculair natuurlijk, maar het is flink dringen geblazen daar op de Champs-Élysées. Terwijl er zoveel andere mooie etappes zijn op het Franse platteland en in de bergen. Zie hier 5 plekjes waar de Tour van France 2015 beleven een extra groot plezier is.

Het Tourfeestje is op komst
Het Tourfeestje is op komst

Livarot in Normandië, 10 juli 2015

De 7de Touretappe, die begint in Livarot, voert door het charmante heggenlandschap van het Pays d’Auge, een streek vol vakwerkhuizen, appelbomen en bruin-wit gevlekte koeien. Op de D511 kunt u hier de wielrenners voorbij zien schieten richting Fougères in Bretagne, 190 kilometer verderop. Een bezoek aan dit deel van Normandië is meteen een mooie gelegenheid voor het inslaan van een fles Calvados en de bekende schimmelkaas uit Livarot. Deze nogal sterk ruikende maar heerlijke kaas is er eentje om snel op te eten!

+ Lees meer

Normandische charme rond Livarot

Bekijk op de kaart

14140 Livarot, France

Col de Soudet

Tarbes en de Pyreneeën, 14 juli 2015

Na een rustdag in Pau gaat de 10de etappe van start in Tarbes, in het departement Hautes-Pyrenées. Alleen al door de datum belooft deze Tourdag bijzonder te worden: het is Quatorze Juillet, de nationale feestdag. Vuurwerk in de lucht, en hopelijk ook op het asfalt. Het is bovendien de eerste dag waarop de Tourrijders moeten gaan klimmen, op de spectaculaire hellingen van de Col de Soudet in de Pyreneeën. Al iets daarvoor zit een fotogenieke plek waar u de fietsers kunt toejuichen: op de voorlopers van het gebergte, langs de mooie D918.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

65000 Tarbes, France

De klim naar Plateau de Beille

Lannemezan bij de Gers, 16 juli 2015

Eveneens in het zuiden van Frankrijk, niet ver van Tarbes, ligt het sfeervolle plaatsje Lannemezan. Het plattelandsdorp van 6.000 inwoners is piepklein maar toch is het al voor de 5de keer etappeplaats van de Tour de France. Lannemezan, boven op een heuvel, biedt dan ook een mooi uitzicht op de omgeving en het compacte centrum heeft een nog heel authentieke Zuid-Franse sfeer. Fijne plek dus om de start mee te maken van de 12de etappe, waarin de wielrenners eerst door een zacht glooiend landschap rijden, vol klaprozen en hooirollen, voordat ze op het Plateau de Beille in de Pyreneeën weer een pittige eindklim wacht.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

65300 Lannemezan, France

Aubenas en omgeving

De Ardèche, 19 juli 2015

Drie dagen later doorkruist de karavaan het noorden van de Ardèche, tijdens de 15de etappe van Mende naar Valence. Dat gaat fraaie Tourmomenten opleveren in het groene berglandschap rond Aubenas, een plaats met een mooie oude binnenstad. Ook charmante dorpen als Flaviac en Jaujac (prachtig gelegen aan een riviertje) worden aangedaan. Sowieso is de etappe een leuke aanleiding voor een rondreis in dit relatief onbekende en rustigere deel van de Ardèche, waar kastanjebomen, kuddes schapen en charmante dorpen elkaar afwisselen.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

07200 Aubenas, France

Legendarische bergetappe

Alpe d’Huez, 25 juli 2015

Een must natuurlijk, deze meest spectaculaire etappe van deze Ronde van Frankrijk, waarbij de wielrenners maar liefst 21 haarspeldbochten met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,1 procent kenmerken de rit naar boven, die altijd mythische proporties aanneemt. Deze top trekt altijd grote menigten en velen hebben een favoriete plek, of beter: een favoriete bocht! Er heerst geheid een uitbundige stemming en ook de omgeving is prachtig, midden in de Franse Alpen, tussen groene berghellingen en het uitzicht op de besneeuwde toppen hogerop.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

38750 Huez, France

Foto credits

  • Normandische charme rond Livarot: Flickr: Spiterman
  • Col de Soudet: Shutterstock: Radu Razvan
  • De klim naar Plateau de Beille: Flickr: Adam Baker
  • Aubenas en omgeving: Flickr: dm1795
  • Legendarische bergetappe: Shutterstock: Marc Pagani Photography