KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Weldadig mooie tuinen

In het milde klimaat van Vancouver gedijt het groen als nergens anders. Hoewel vooral de parken van de stad in het oog springen, zijn het juist de gespecialiseerde tuinen die het meest geschikt zijn voor een uurtje ontspannen. De opties zijn legio en doorgaans zijn de tuinen het hele jaar door open.

Veel tuinen zijn hier onderdeel van een verzameling. Zo omvatten de botanische tuinen van de Universiteit van British Columbia (UBC) onder andere een regenwoudtuin, een eettuin en een alpentuin. De VanDusen Botanical Garden is voorzien van een Koreaans paviljoen en een steentuin, maar ook een Schotse schuilplaats. Ook het Queen Elizabeth Park herbergt een paar verschillende tuinen. Hieronder vindt u Vancouvers meest weldadige plekjes waar u even tot rust kunt komen in de stad.

Wandelpad in VanDusen
Wandelpad in VanDusen

Vancouver

Een plaatje in de herfst

Japanse harmonie

Verstilde vijvers die perfect gesnoeide hagen reflecteren, kabbelende watervallen en fonteintjes en secuur aangeharkt grind – Japanners zetten de natuur graag naar hun hand. En met een reden natuurlijk: alles in een Japanse tuin heeft een reden. Bijvoorbeeld om de prefecte omstandigheden te creëren voor een vredige meditatie, een serene wandeling of een traditionele theeceremonie. Nitobe Memorial Garden is een ideale plek voor reflectie en harmonie en wordt algemeen beschouwd als een van de meest authentieke Japanse tuinen in Noord-Amerika. Dat onderschreef zelfs de Japanse keizer, die bij een bezoek uitriep: ‘Ik ben in Japan!’

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Nitobe Memorial Garden, 1895 Lower Mall, Vancouver

Verdwijn in VanDusen

VanDusen, in het hart van de stad, is met een oppervlakte van 22 hectare de grootste botanische tuin van Vancouver. Er is onder andere een prachtig doolhof te vinden. Oorspronkelijk werden doolhoven gemaakt om boze geesten te verwarren, of als symbool van een ingewikkeld leven. Maar in het doolhof van VanDusen, dat bestaat uit maar liefst 3.000 coniferen, is het juist heerlijk verdwalen in het groen, ver weg van alle dagelijkse beslommeringen.

+ Lees meer

Heerlijk verdwalen

Bekijk op de kaart

VanDusen Botanical Garden, 5251 Oak Street, Vancouver
De tropen onder een stolp

Een heilzame verrassing

Het Bloedel Conservatory is gelegen in het Queen Elizabeth Park, op het hoogste punt van de stad. In feite is het een tropische tuin onder een grote stolp. Binnen vindt u onder andere een ‘healing garden’, waar alle zintuigen worden gestimuleerd voor een positief effect op lichaam en geest. Het lieflijk getsjilp van de meer dan 200 exotische vogels die hier rondvliegen draagt er zeker aan bij. Een onverwacht paradijsje.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Bloedel Conservatory, Queen Elizabeth Park, Vancouver