KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Bicentennial Park

Ongeveer 16 kilometer buiten het centrum van Sydney ligt Bicentennial Park, waar u lekker kunt picknicken op het gras aan de oever van Lake Belvedère. Na een fijne wandeling bijvoorbeeld, of een tochtje op een van de fietsen die u er kunt huren. Er is ook vertier voor vogelaars: zij kunnen hun hart ophalen op de houten wandelpaden door de mangroves.

Het park is vrij nieuw: het werd gecreëerd ter viering van het 200-jarig bestaan van Australië, in 1988. De moerassen rond de Parramatta-rivier werden tot beschermd gebied verklaard en een nabij liggende vuilnisdump werd omgetoverd tot recreatiegebied. In de aanloop naar de Olympische Spelen van Sydney in 2000 verrezen naast dit park het Olympisch dorp en stadion. Inmiddels is het park een geliefde bestemming bij jong en oud.

De Bicentennial Tower
De Bicentennial Tower

Sydney

Watervogelwalhalla

Bicentennial Park omvat 40 hectare aan natuurerfgoed. Behalve groen is er ook veel water. Het Lake Belvedère bijvoorbeeld, en de Powells Creek. Daarnaast zijn er fonteinen opgesteld en stroomt er ook water langs de wortels van een mangrovebos. Al dat water trekt veel dierenleven. Het Homebush Bay-wetland wordt bevolkt door dieren die goed in zoutwater gedijen, terwijl de mangroves onderdak bieden aan schaaldieren als krabben, die zich tegoed doen aan algen.
Toch zijn het de vogels die de meeste aandacht trekken – vooral in het 4 hectare tellende watervogelreservaat in het riviermoerasland. Hier kunnen vogelaars van achter een speciale vogelkijkwand hun favoriete soorten spotten. Behalve een groot aantal eenden en waadvogels zijn er veel trekvogels te zien, zoals rosse grutto’s en Siberische strandlopers.
Powells Creek

Spelen en barbecueën

Voor kinderen is er de avonturenspeeltuin met zandbak, glijbanen, klimrek en schommels. Zij maken er tussen de fonteinen van het waterspeelpark een sport van om duikend en zigzaggend zo lang mogelijk droog te blijven. Of als het heel warm is: zo snel mogelijk nat. Bij het café Lilies on the Park kunt u uitrusten  met een drankje en een hapje. U mag ook (gratis) gebruikmaken van de elektrische barbecues.

+ Lees meer

“Leen een elektrische barbecue bij café Lilies on the Park”

Bekijk op de kaart

Bicentennial Park, Australia Avenue, Homebush