KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Bohemien Barrio Bellavista

Tussen de Mapocho-rivier en Cerro San Cristóbal ligt de charmantste wijk van Santiago: Bellavista. Het bohemien karakter van deze ‘barrio’ is af te lezen aan de vele kunstgaleries, kleurrijke huizen en relaxte bistro’s. ’s Avonds komt de wijk tot leven in de vele restaurants, clubs en bars.

De straten van Bellavista zijn een mix van antieke architectuur, hippe bars en weelderige bomen. Tel daarbij de groene heuvel Cerro San Cristóbal op en het zal u niet verwonderen waarom deze wijk al decennia zo populair is.

Barrio Bellavista
Barrio Bellavista

Santiago de Chile

Lapis lazuli

Bars en souvenirs

Overdag kunt u hier op zoek naar de perfecte ‘lapis lazuli’; deze azuurblauwe edelsteen is hét souvenir om mee te nemen uit Chili. Rondom Patio Bellavista zijn diverse winkels met kleding, sieraden en souvenirs te vinden, en dit is dan ook de beste plek om de lapis lazuli te vinden. Onder de grote rode parasols van de cafés aan het plein kunt u vervolgens de mensen bekijken met een vers geperst sapje of een kop koffie. De Pío Nono is ook een ideale locatie om ’s avonds iets te gaan drinken: naar verluidt is hier de hoogste concentratie bars van heel Chili te vinden.

Dj’s, jazz en pizza’s

Er zijn in Bellavista zoveel cafés dat kiezen erg lastig wordt, maar er zijn altijd favorieten. Een van de bekendste clubs is Bar Constitución aan de Calle Constitución; elke avond treden er bands op en in het weekend zorgen populaire dj’s voor een volle dansvloer. Bij Backstage bent u aan het goede adres voor live jazz én de grootste pizza’s van Santiago. Deze wagenwielen, met een doorsnede van zo’n 60 centimeter, kunt u beter niet in uw eentje bestellen. Wie van salsa houdt moet eens bij Dos Gardenias langs; deze bar, vernoemd naar een nummer van Buena Vista Social Club, organiseert meerdere salsa-avonden per week.

“Bij Backstage zit u goed voor live jazz én de grootste pizza’s van Santiago”

Ingang van La Chascona

Het huis van Pablo Neruda

Het culturele hoogtepunt van Bellavista is La Chascona: in dit huis woonde de Chileense dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda (1904-1973). Het is nu een museum, vol curiositeiten die hij in zijn leven heeft verzameld. La Chascona betekent letterlijk ‘vrouw met warrig haar’, wat verwijst naar het kapsel van Neruda’s derde vrouw. Ze hebben elkaar ontmoet in het nabijgelegen Parque Forestal en onderhielden in dit huis jarenlang een affaire voor ze trouwden. Rondleidingen door het huis zijn beschikbaar in het Engels, Spaans en Frans. ¬Reserveren voor een bezoek wordt aangeraden.