Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Carnaval in Key West

Op een paar uur rijden van Miami ligt het paradijselijke stadje Key West. Tijdens Fantasy Fest, in de laatste week van oktober, veranderen hier de witte stranden en pittoreske straten in een decor vol feestende mensen. Het is een festival van flamboyante kostuums, gemaskerde bals en kleurrijke parades. Fantasy Fest is de tegenhanger van de carnavalsfeesten in de Cariben en wordt ook wel de Mardi Gras van Florida genoemd.

In de zomermaanden stroomden de toeristen toe, maar in de herfst was het altijd maar stilletjes in Key West. In 1979 wilden twee lokale zakenmannen hier verandering in brengen. Het idee was een festival organiseren om meer mensen te trekken. Met de steun van de gemeente was 36 jaar geleden de eerste Fantasy Fest een feit.

Feesten bij Fantasy Fest!
Feesten bij Fantasy Fest!

Key West

Een feest voor jong en oud

Tien dagen lang staat Key West in het teken van feest, en niet alleen voor volwassenen. Elk jaar zijn er voor jong en oud meer dan 50 evenementen. Zo staat op 28 oktober het huisdier centraal: baasjes dossen hun hond, kat of papegaai uit – en zichzelf. Op 1 november wordt Bayview Park ingericht als speelparadijs voor kinderen vol met ronddraaiende attracties, kraampjes vol zoetigheid en een verkleedwedstrijd. De avonden zijn meer ingericht voor de volwassenen, met parades van verlichte wagens tot bodypaintfeestjes. Alle cafés en clubs zijn dan tot in de late uurtjes geopend en de straten zijn overladen met dansenden mensen. Fantasy Fest is een feest voor iedereen.

Straatfeest onder de sterren op Key West

Extravagante wagens en gevederde kostuums

Het hoogtepunt van het Fantasy Fest is de

3Wishes.com

Parade, dit jaar op 31 oktober. De stoet rijdt door de bekende Duval Street van de Golf van Mexico naar de Atlantische Oceaan. Rijkelijk versierde praalwagens en verklede feestvierders entertainen tienduizenden toeschouwers. Het thema van dit jaar is ‘All Hallows Intergalactic Freak Show’, waar science fiction monsters uit onder meer de film Star Wars centraal staan. De extravagante parade bestaat uit meer dan 50 versierde praalwagens van vaak twee verdiepingen hoog met muziek en lichtshows. Het is een spektakel met Caribische bands, exotische dansers en feestgangers uitgedost in bontgekleurde en gevederde kostuums.

Parade tijdens Fantasy Fest

Kroning voor het goede doel

Het festival is nooit compleet zonder een koning en koningin. Elk jaar worden de ‘Conch King and Queen’ aangesteld. Conch is de oorspronkelijk term voor de inheemse bevolking van de Bahama’s. Aan het einde van de 19de eeuw trokken veel inwoners van de Bahama’s richting Florida voor werk. Enkele maanden voor het festival kunnen mensen zich kandidaat stellen. Deelnemers gaan een strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het aidsfonds. Degenen die het meeste geld ophalen, worden tijdens een ceremonie gekroond tot koning en koningin van het festival. Sinds 1989 is er bijna 3 miljoen euro voor het goede doel opgehaald.

Feestgangers in kostuum bij Fantasy fest

Foto credits

  • Straatfeest onder de sterren op Key West: Fantasy Fest
  • Parade tijdens Fantasy Fest: Fantasy Fest
  • Feestgangers in kostuum bij Fantasy fest: Fantasy Fest