Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Kinderen zijn de baas in Londen

Londen is niet alleen een romantische en interessante stad voor volwassenen, ook voor kinderen is er ontzettend veel te zien en te doen. Voor u het weet, staat u samen met uw gezin ineens voor De Lekke Ketel, de tovenaarskroeg uit ‘Harry Potter’. In Londen kunt u het ene moment worden omringd door teddyberen en poppenhuizen, om even later met een amfibievoertuig de Theems in te rijden.

In steden met een metrostelsel is het heel verleidelijk de ondergrondse te nemen. Het nadeel daarvan is dat de halve stad aan u voorbij gaat, terwijl u door de tunnels snelt. De Original London Sightseeing Tour-bussen zijn een leuk alternatief om u mee door de stad te vervoeren. Er zijn 3 verschillende routes, waarvan er 2 ook op kinderen zijn afgestemd.

Londen heeft attracties in overvloed
Londen heeft attracties in overvloed

Londen

Teddyberen en auto’s

Een museum bezoeken als u met het gezin op vakantie bent, wordt niet altijd door ieder gezinslid even enthousiast ontvangen. Maar in Londen zijn genoeg musea waar ook kinderen ruimschoots plezier aan beleven. In de wijk Fitzrovia zit bijvoorbeeld Pollock’s Toy Museum, ooit opgericht door Benjamin Pollock, een ondernemer die in de 19de eeuw papieren minitheaters verkocht. De theaters bestaan nog steeds, maar in het gezellige pandje is vooral ook veel oud speelgoed te zien. Poppen uit China, teddyberen, poppenhuizen en oude bordspellen – u komt het er allemaal tegen.
In diezelfde wijk woonde Charles Dickens. In een typisch Engels huis met een lichtblauwe voordeur schreef hij beroemde boeken als ‘Oliver Twist’ en ‘A Christmas Carol’. In het huis, nu een museum, zijn twee speciale routes uitgezet voor kinderen met opdrachten en quizvragen over de bekende schrijver. In de kelder is een film te zien over het leven van Dickens. Tip: ga op woensdag, dan mogen de kinderen ook de spullen aanraken die van Dickens zijn geweest.

De ingang van het Charles Dickens Museum

“Ervaar de magie van Harry Potter op Perron 9 3/4”

Naar buiten toe!

Als uw kinderen alle delen van J.K. Rowlings Harry Potter-reeks heeft gelezen, doet u ze vast een plezier om samen met een gids langs de locaties uit de film te wandelen. London Walks organiseert wandelingen, begeleid door een gids die u in magische sferen brengt, langs de locaties als de Goudgrijp Bank of Perron 9 3/4. Uw kinderen vonden een stadswandeling nog nooit zó leuk.

Foto credits

  • De ingang van het Charles Dickens Museum: jelm, Flickr