Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Kustwandeling; van Bondi tot Coogee

Indrukwekkende kliffen rijzen op uit de Stille Oceaan, inhammen verbergen de zandstranden. Weelderig groene parken en majestueuze stadsgezichten knokken om het mooiste uitzicht; de kustlijn van Sydney is een onmisbare attractie op zichzelf. Wie deze eens in een rustig tempo wil ontdekken, maakt een heerlijke kustwandeling.

Met maar liefst 350 kilometer aan baaien en stranden heeft Sydney meer dan genoeg om fanatieke wandelaars even zoet te houden. De wandeling van het beroemde Bondi Beach tot aan Coogee Beach is een aanrader. Vanaf de kliffen heeft u een adembenemende vergezicht over zee, strand en stad. Op sommige plaatsen is het flink klimmen, maar u kunt bijkomen op een van de vele prachtige rustpunten. Bovendien kunt u bij Coogee Beach, het eindpunt, natuurlijk gewoon de zee in duiken.

De tocht van Bondi naar Coogee is een must voor iedere wandelaar
De tocht van Bondi naar Coogee is een must voor iedere wandelaar

Sydney

Wandelen over de kliffen

De wandeling begint aan het einde van Campbell Parade, de boulevard achter Bondi Beach, waar uitgehouwen treden in het zandsteen u omhoog voeren in de richting van Tamarama Beach. Dit smalle en intieme strand is de lievelingsstek van de Australische beau monde; ranke fotomodellen, filmsterren en opgepoetste miljonairs liggen hier zij aan zij te bakken in de zon. Vanwege al dit geschitter spreken de Sydneysiders ook wel over 'Glamarama Beach'.

Een paar honderd meter verder ligt Bronte Beach, een rustig en klein strand dat populair is onder jonge gezinnen. De zee is hier vrij ruig, maar de kleine zwemmers kunnen veilig te water in het aangelegde zwembad in de lagune, door rotsen afgeschermd van de oceaan. De buurt staat ook nog eens bekend om zijn uitstekende eettentjes. U kunt er terecht voor versgebakken Franse croissants maar ook voor huisgemaakt Italiaans ijs.

“De locals hebben het ook wel over 'Glamarama Beach'; de lievelingsstek van de Australische beau monde”

Waverly Cemetery, Clovelly en Coogee

De volgende halte op de route is Waverley Cemetery; misschien wel de mooist gelegen begraafplaatsen ter wereld. Via het groen van Burrows Park bereikt u Clovelly Beach. Het strand is vooral populair bij snorkelaars en duikers vanwege de Gordons Bay Underwater Nature Trail, een ketting van 500 meter die duikers langs riffen, zandvlaktes en kelpbossen voert. Wat verder naar het zuiden ligt het indrukwekkende Coogee Beach met zijn brede zandstrand; het eindpunt van de wandeltocht. Voor de hongerige wandelaar zijn er elektrische barbecues beschikbaar. Zo kunt u de dag op typisch Australische wijze afsluiten, met een ‘barbie on the beach’.

Coogee Beach, een ideale barbecuestek