KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De beachclubs van Curaçao

De strandtenten van Curaçao zijn roemrucht. Overdag kun je er uren luieren of liggen, maar daarna worden de loungebedden, tafels en stoelen opzij geschoven en gaat het los tot het ochtendgloren. Ook ’s nachts is het hier zelden koeler dan een graad of 24 – de ideale temperatuur om met de voeten in het zand een nachtje door te halen.

Aan het witte zandstrand van Willemstad, ingeklemd tussen het Breezes Resort en het Sea Aquarium, gebeurt het allemaal. Op dinsdagavond kunt u er in de zwoele Caribische zeebries een film kijken, op woensdag danst u er op salsamuziek, en op donderdag zou u er zomaar een optreden van Nick & Simon kunnen treffen. En in het weekend gaat het helemaal los in Mambo Beach en Wet & Wild. Het gratis krantje ‘K-Pasa’ is van onschatbare waarde: daarin staat precies opgesomd waar het die avond te doen is en hoe laat het happy hour begint.

De loungebedden van een beachclub
De loungebedden van een beachclub

Curaçao

Dineren en cocktails bij Hemingway

Cocktails met Ernest Hemingway

Hemingway Beach Bar & Restaurant van het Lions Dive & Beach Resort is ‘open voor ontbijt, lunch, diner en meer’. Het happy hour is hier al vroeg; het is een populaire plek om bij zonsondergang te dineren als voorbereiding op een avondje stappen bij Mambo Beach en Wet & Wild. Elke vrijdag, zaterdag en zondag is er livemuziek. Op het menu staan overdag broodjes, burgers en bitterballen – ’s avonds eet u er salades, spare ribs en surf ’n’ turf.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Hemingway Beach Bar, Bapor Kibrá, Willemstad, Curaçao, www.hemingwaycuracao.com 

De beroemdste beachclub: Mambo Beach

Met stip de beroemdste beachclub van Curaçao is Mambo Beach. Overdag kunt u er zonnen, luieren, loungen aan de bar of op de ligbedjes aan het zwembad of op het strand. In het restaurant staan salades, snacks en verse vis op de kaart. Na zonsondergang verandert Mambo in een nachtclub onder de sterrenhemel met wisselende thema’s, zoals de Dia Latino op woensdag en de Cubaanse avond op vrijdag. Regelmatig draaien er bekende dj’s en treden er Nederlandse artiesten op, zoals Jan Smit Gerard Joling en Alain Clark.

+ Lees meer

Mambo Beach, overdag tropisch ontspannen

Bekijk op de kaart

Mambo Beach, Seaquarium Beach, Willemstad, Curaçao, www.mambobeach.com 
Wet & Wild blijft het langst open

Eindig de nacht bij Wet & Wild

Op het eerste gezicht lijkt Wet & Wild niet heel bijzonder: een strandtent met wat picknicktafels en palapa’s. Maar ook hier kunt u tot diep in de nacht dansen. Van de strandtenten aan Seaquarium Beach blijft Wet & Wild het langst open, tot 3 à 4 uur, en de logische volgorde is dan ook om hier te eindigen. Zondag is hier de populairste avond. Dan zijn er niet één maar twee happy hours en houdt  dj Boogie zowel locals als vakantiegangers tot in het holst van de nacht aan het dansen.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Wet & Wild Beach Club, Seaquarium Beach, Willemstad, Curaçao, www.facebook.com/wetandwildbeachclub 