KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Curaçao’s romantische boetiekhotels

Curaçao is een populaire bestemming voor een volledig verzorgde vakantie. Het hotelaanbod beperkt zich daarom grotendeels tot betaalbare pakkethotels – meestal niet de meest romantische onderkomens. Maar er zijn ook uitzonderingen. In deze 3 boetiekhotels is een romantisch verblijf gegarandeerd – compleet met een massage à deux, een welkomstfles bubbels of een bed vol rozenblaadjes.

Romantiek hoeft niet duur te zijn, dat bewijst Landhuis Daniel. Een tweepersoonskamer in dit elegante, okergele plantagehuis uit 1650 boekt u al vanaf 70 Amerikaanse dollar per nacht. De ruime kamers van de Kura Hulanda Lodge kosten zomaar het dubbele, maar dan slaapt u wel op de meest afgelegen en mooiste plek van het eiland. De duurste villa in Baoase Luxury Resort kost daarentegen ruim 2.000 dollar per nacht – maar dan beschikt u over 4 slaapkamers, 3 badkamers, een complete keuken, een balkon met zeezicht plus een tuin met privézwembad.

Romantiek en rust in het luxueuze Baoase
Romantiek en rust in het luxueuze Baoase

Curaçao

Kura Hulanda Beach Club op Westpunt

Tropische verrassing: Kura Hulanda Lodge

Het enige wat er aan vijfsterrenhoteldorp Kura Hulanda in Willemstad ontbrak, was strand. Daarom kocht multimiljonair en filantroop Jacob Gelt Dekker het beste strand van het eiland. Daar bouwde hij aan de Caribische Zee zijn tropische idylle. Op Westpunt, de afgelegen en mooiste uithoek van Curaçao, staat nu de Kura Hulanda Lodge. Ruime kamers, een organisch gevormd zwembad, een restaurant met kleine maar goede kaart, een wit strand met ligbedjes en palapa’s. Voor de deur ligt een van de mooiste duikplekken van het eiland.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Lodge Kura Hulanda Beach Club, Playa Kalki, Westpunt, Curaçao, www.kurahulanda.com 

Van plantagehuis tot boetiekhotel

‘Ik heb een restaurant met een paar kamers!’ Een hotel wil de eigenaar het niet noemen, maar feit is dat Landhuis Daniel een van Curaçao’s meest romantische ‘herbergen’ is. In een okergeel plantagehuis uit 1650, midden in de grillige natuur, huist een restaurant met een Frans-Caribische kaart. De 7 kamers zijn niet super-de-luxe, maar bieden alle gemakken voor een goede nachtrust na een gastronomisch (en biologisch) driegangenmenu. Op het landgoed is ook een duikschool, een zwembad en een tuin met orchideeënkwekerij.

+ Lees meer

Van 17de-eeuws landhuis tot klein hotel

Bekijk op de kaart

Landhuis Daniel, Weg naar Westpunt z/n, Daniel, Curaçao, www.landhuisdaniel.com 
Barefoot elegance: Baoase Luxury Resort

Super-de-luxe villaresort Baoase

‘Barefoot elegance’ is het thema van het betrekkelijk nieuwe Baoase, misschien wel het meest luxueuze hotel van Curaçao. De standaardkamers zijn helemaal niet zo standaard, met een minibar, kingsize-bed, regendouche en buitenbad. Nog luxueuzer zijn de suites met een terras met jacuzzi en zeezicht. En de ultieme verwennerij vormen de villa’s met 2 slaapkamers, een binnen- en buitenbadkamer en een tuin met privézwembad. Het uitstekende restaurant serveert Frans-Aziatische fusion. Het terras heeft een prachtige ‘infinity pool’.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Baoase Luxury Resort, Winterswijkstraat 2, Willemstad, Curaçao, www.baoase.com 