KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

5 ronkende autohemels

Autovertier kent geen grenzen, maar wie zich even helemaal wil onderdompelen in alles wat ronkt en racet, kan terecht in een aantal speciale autowerelden, -landen en -steden. Een Mercedes- of Ferrariwereld bijvoorbeeld. En wat dacht u van een ’stad’ vol Bugatti’s of eentje gewijd aan alles wat Volkswagen is? Eén ding is zeker: voor de fanatieke autofan – jong of oud – liggen ze allemaal in de hemel.

Sommige auto’s zijn zo legendarisch dat u al blij bent als u ze mag aanraken. Maar wat als u er ook in mag rijden? Of met een Ferrari in een duizelingwekkende achtbaan kan die (uiteraard) de snelste op aarde is? Welkom in de wereld van de automusea en -pretparken, waar het niet alleen om bewonderen gaat, maar vooral ook om directe beleving. 5 ronkende tips.

’s Werelds snelste achtbaan
’s Werelds snelste achtbaan

Top 2 bestemmingen

Ferrariwereld

Dat er sinds 2010 een heel pretpark in Abu Dhabi is gewijd aan Ferrari, zal het hart van menig autoliefhebber sneller doen kloppen. Het zal niemand verbazen dat juist in Ferrari World de allersnelste achtbaan staat: Formula Rossa. Op 86.000 vierkante meter vindt u shows en attracties voor jong en oud, en naast de restaurants ontbreekt uiteraard ook de Italiaanse koffiebar niet. Beetje te ver weg? Geen paniek, in het PortAventura-park vlakbij Barcelona opent in 2016 een FerrariLand.
Ferrari World in Abu Dhabi
De special edition Bugatti Veyron 16.4.

Volkswagen’s autostad

Bezoekers aan Autostadt in Wolfsburg kunnen zich na een rondleiding door de enorme Volkswagenfabriek vergapen aan het design én de inhoud van maar liefst 8 paviljoens die zijn gewijd aan alle Volkswagen-merken. Dat zijn onder andere Audi, SEAT, Škoda, Lamborghini en Porsche. In het Premium Clubhouse vindt u een spectaculaire auto: een spiegelende Bugatti Veyron 16.4.

Bugattistad

Nergens anders dan in de Cité de l’Automobile, Frankrijk’s nationale automuseum, vindt u zoveel Bugatti’s. Het is dan ook de grootste en meest uitgebreide collectie ter wereld. Er staan meer dan 520 auto’s in het museum, maar dan zijn ook Maserati’s, Mercedessen en vooroorlogse Grand Prix-racewagens meegerekend. Tot en met 27 december dit jaar krijgen bezoekers er de kans zelf in een echte klassieker te rijden – als passagier of bestuurder.
De Schlumpf-collectie
Radiator Springs Racers

Disney’s Autoland

Cars Land maakt onderdeel uit van een van de jongste uitbreidingen van Disneyland in Californië. Sinds de opening in 2012 is de attractie Radiator Springs Racers, een enerverende autorace die zich afspeelt in het decor van de Disney-Pixar film Cars, uitermate populair. Als Cars Land niet de beste attracties ter wereld bevat, zoals sommigen beweren, dan is het in elk geval een van de duurste onderdelen: de totale kosten van Cars Land kwamen op pakweg 180 miljoen euro uit.
De Mercedes C111

Mercedeswereld

Het strak ontworpen gebouw van Mercedes-Benz Welt is op zichzelf al een bezoek aan het Duitse Stuttgart waard. Bezoekers worden er in 2 uur door de afgelopen 125 jaar Mercedeshistorie geleid. Maar er is meer: 2015 staat in het teken van de C111, de experimentele automobiel die in de jaren ’60 en ’70 veel furore maakte. De tentoonstelling rondom dit nooit in productie genomen, maar niettemin legendarische model, duurt nog tot 15 november.

Top 2 bestemmingen